Ieder jaar blikken we terug op een leuk of minder leuk jaar en vragen we onszelf af, hoe kunnen we dit verbeteren. Voor veel mensen is het nieuwe jaar een frisse start met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

De nieuwjaarsvoornemens zijn hiervan een goed voorbeeld. Waar zijn de mensen het minst tevreden over of wat willen ze juist doorzetten?

We hebben hier de top 10 nieuwjaarsvoornemens voor je opgesomd:

#10 – Meer orde brengen in je leven

Het kan zo zijn dat je leven een puinhoop is. Een beetje chaotisch is niet altijd erg, dat maakt je leven wat spannender en minder voorspelbaar. Echter ieder mens wil toch wel een beetje orde en dat blijkt ook. In 2014 opent orde deze lijst met een nummer 10 positie.

#9 – Meer doen voor andere

Veel mensen moeten helaas concluderen dat ze weinig voor andere mensen doen. Het schiet er vaak tussendoor maar uiteindelijk krijgt iedereen er toch een goed gevoel van als je het doet? Dat vinden meer mensen. Ik zelf geloof stiekem ook wel een beetje in karma, wie goed doet zal goed ontvangen.

#8 – Nieuwe dingen leren

Zelfontplooiing, nieuwe dingen leren en nieuwe dingen kunnen. Op nummer 8 staat de wens om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Ben je er ook zo klaar mee om altijd maar in je eigen veilige comfort zone te leven? Kom eruit en ga op zoek naar nieuwe dingen, I love it!

#7 – Geen schulden meer

Misschien is dit een punt wat alleen is bedoeld voor financiële schulden maar ik denk dat dit ook emotionele schulden en sociale schulden kunnen zijn. Allemaal weer op één lijn beginnen zodat we volgend jaar allemaal een stuk gelukkiger en helemaal fris aan het einde van het jaar staan.

#6 – Stoppen / minderen met alcohol

Een avond kan je avond heel gezellig maken of juist je avond helemaal verpesten. Dit goede voornemen begint daarom vaak pas op 2 januari. Met een goede zesde plek in dit lijstje denken Nederlanders ook nog aan een alcohollimiet.

#5 – Ontstressen

Ook in 2014 zullen er weer veel mensen gaan doen aan Yoga, ontspanning en meditatie. Ontstressen is een prima manier om tot innerlijke rust te komen. Door op zoek te gaan naar jezelf kan je beter omgaan met stress en vervelende situaties. Het maakt je een stuk gelukkiger als je dingen kan laten gaan!

#4 – Stoppen met roken

Nu in 2014 de Nix regel is ingegaan mag er sowieso niet meer gerookt worden onder de 18. Niet vreemd dat ook de oudere generatie wil stoppen met roken aangezien er behoorlijk wat geld uitgegeven wordt aan deze vreemde wit met oranje stokjes.

#3 – Gewicht verliezen

Door de ongezonde, goedkope en houdbare etenswaren die tegenwoordig te verkrijgen zijn in de supermarkten stijgt de hoeveelheid mensen met overgewicht nog steeds. Als jij op zoek bent naar een manier om gewicht te verliezen ben je op deze website juist. Reageer even op dit artikel met jou visie op hoe je dit jaar van je overgewicht af gaat komen! Want jij wil toch ook niet teveel wegen?

#2 – Sporten

Ook sporten staat weer erg hoog in het lijstje van goede voornemens. Gezonder leven en vooral een fitter lichaam is hiervan de reden. Mensen die graag willen afvallen kiezen hierbij graag ook een sportschool. Kijk maar voor de grap eens begin januari in de sportschool en vergelijk dit met de maand november/december.

#1 – Meer tijd doorbrengen met vrienden en familie

Een lekker etentje op het terras, een avondje meer langs bij opa of oma of juist bij de kids. In 2014 verkiezen de mensen dit als beste voornemen. Niet zo raar ook want heel vervelend is tijd doorbrengen met vrienden toch niet?

 Wat is jou goede voornemen?

Deel jou goede voornemen met ons en laat een reactie achter! We zijn erg benieuwd waar jij je hard voor gaat maken in 2014.

Geef een reactie