gewichtsverlies door parkinson

Het verliezen van gewicht bij de Ziekte van Parkinson komt vaak voor. Er is door veranderingen in het lichaam een heel andere behoefte ontstaan. Hoe ga je ermee om en wat heb je nodig om toch op gewicht te blijven vertellen wij je graag.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het tot je nemen van energierijke voeding. Maar ook door regelmatig te eten voorzie je het lichaam van meer energie. Wat afname in gewicht voor een groot deel kan beïnvloeden. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er altijd variatie blijft bestaan. Eenzelfde voeding zal juist zorgen voor verkeerde energie. Dat zorgt wel voor een toename in gewicht maar niet op de juiste manier.

Verdeel eetmomenten over de dag

Voor ieder mens is een goede verdeling van eetmomenten over de dag belangrijk. Op die manier weet een lichaam precies wat er nodig is en zal je lichaam niet worden gebruikt als opslag. Wanneer je maar een of enkele eetmomenten op een dag hebt gaat een lichaam reserves aanmaken. Maar zal deze reserves niet gebruiken. Die blijven dus bestaan in de vorm van gewichtstoename op de verkeerde manier.

Met name voor mensen met Parkinson is dit heel belangrijk. Omdat het lichaam wel een groeiende behoefte aan voeding en momenten heeft maar ook moet leren dat deze voor het lichaam worden gebruikt en niet worden opgeslagen.

Gezonde voeding

Eet voldoende gezonde voeding. Je kunt hierbij denken aan fruit en groenten. Maar ook aan melk en yoghurt. Deze producten voorzien in de behoefte naar suikers en energie. Maar wel op de juiste manier. Waarbij deze producten ook mooie bouwstoffen voor het lichaam bevat waardoor je het lichaam versterkt en in balans kunt houden.

Voldoende voeding

Een ander aandachtspunt is voldoende voeding binnen krijgen. Dit kan meer voedingsrijke voeding zijn maar ook minder eten. Omdat een lichaam dat veel voeding gewend is het zal opslaan. Waardoor het niet wordt gebruikt voor de reden waarom je het tot je neemt. Laat je over voeding, voedingsritme en wat je kunt doen dus goed adviseren.

Geef een reactie