Als in jouw kast minstens vijf verschillende soorten thee staan, en je wilt graag wat kilo’s kwijt, dan is het thee dieet echt iets voor jou. Wanneer we het over het thee dieet hebben, spreken we eigenlijk over het “Ultimate Tea Diet” van de Amerikaanse Mark Ukra. Ook wel dr. Tea genoemd. Het door hem ontwikkelde dieet doet je stofwisseling versnellen, stilt je honger en de kilo’s vliegen er opzienbarend snel van af.

Hoe werkt het thee dieet?

Het thee dieet is heel makkelijk en bestaat uit drie simpele basisstappen. Deze stappen gaan we hieronder doorlopen.

Stap 1: Zoek een theesoort of smaak uit die je lekker vindt.
Stap 2: Drink deze thee de hele dag door. Vervang alle andere dranken door deze thee.
Stap 3: Volg een simpel dieetschema.

Uiteraard is het belangrijk stap 3 serieus te nemen. Dr. Tea heeft dan ook een makkelijk dieetschema ontwikkeld. Zijn gouden regel is: zoek de goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Een andere belangrijke vuistregel van Mark Ukra luidt: eet van een klein bord en schep maar één keer op. De helft van het bord moet gevuld zijn met goede koolhydraten, bijvoorbeeld fruit, groenten en hele granen. Vul een kwart van het bord met rode of groene groenten en het andere kwart met magere eiwitten zoals vis, kip, ei of tofu.

Groene thee voor het beste thee dieet

Groene thee heeft een positieve medicinale werking op de menselijke gezondheid. Daarom werkt deze theesoort het beste voor het thee dieet. Het bijzondere aan groene thee is dat het in tegenstelling tot andere theesoort niet gefermenteerd is. Dit betekent dat groene thee niet wordt opgewarmd onder een hoge luchtvochtigheid.

Daardoor blijft deze theesoort een volkomen natuurlijk product. Bijzondere eigenschappen van groene thee met betrekking tot het dieet zijn dat het de eetlust vermindert, de vetverbranding wordt gestimuleerd en de stofwisseling wordt versneld. Bijkomende voordelen zijn dat het de stress vermindert en dat de thee zorgt voor een gezonde goed uitziende huid.

Laat je reactie achter over het thee dieet

Heb je het thee dieet gevolgd en wil je de bezoekers van Afvallenexperts.nl op de hoogte stellen van je ervaringen? Laat hieronder dan je reactie achter.

Geef een reactie

3 comments

 1. Bohemia

  🙂 Nuttige informatie. Leuk geschreven

 2. Bieke

  Ik wist niet van dit dieet, maar ik ben 3 jaar geleden zo 37kg afgevallen. Ik voelde gewoon dat het werkt. Ook je gewicht op die manier houden lukt super.

  • Hanneke

   Beste Bieke,

   Wat goed om te horen dat je zoveel bent afgevallen!
   Hoe heb je dit gedaan?

   Groetjes Hanneke