Nadia Bievinck

Het Superfood Plan

67,-
8.4

Prijs

7.5/10

Materiaal

9.5/10

Kwaliteit

8.5/10

Support

8.0/10

Voordelen

 • Persoonlijke begeleiding
 • Recepten op basis van gezond & verantwoorde voeding
 • Recepten voor elk moment van de dag
 • Afvallen in combinatie met een gezonder eetpatroon

Nadelen

 • Geen hardcopy boek maar een ebook

Steeds meer mensen maken gebruik van superfoods om hun dagelijkse eetpatroon mee aan te vullen. Volgens NU.nl gaat dit al om tien procent van de Nederlandse bevolking. Verder zou 33 procent van de vrouwen elke dag minimaal één superfood nuttigen.

Door de groeiende populariteit zien steeds meer winkels hun kans schoon en gaan zij ook superfood producten aanbieden. Super- en Rawfood leek ons ook erg interessant, en daarom besloten wij om hier eens kennis mee te maken.

We stuitten op Het Superfood Plan, dat gaat om het verwerken van superfoods in gewone maaltijden, om zo te werken aan een goede gezondheid.

Dit is niet zomaar een dieet. Het Superfood Plan is namelijk veel meer dan alleen een doosje met een paar besjes en zaadjes. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen hier hun voordeel mee willen doen.

Wij besloten de proef op de som te nemen en te onderzoeken waarom Het Superfood Plan zo bijzonder is, en delen hieronder onze ervaringen met jou.

Super- en Rawfoods: wie, wat, waar?

Eerst vroegen wij ons af wat superfoods nou eigenlijk zijn. In feite zijn het gewoon voedingsmiddelen, maar dan met een erg hoge dichtheid aan vitaminen en mineralen. Met één hap superfoods krijg je veel meer gezonde bouwstoffen binnen dan dat er in een heel brood zitten. Dat is dus erg efficiënt. Iets is een superfood, zodra het erg veel positieve eigenschappen heeft.

Superfoods zijn niet nieuw, maar worden al sinds mensenheugenis gebruikt om meer energie te krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat chiazaden het supervoedsel van de Azteken was, waar zij hele marathons op konden rennen? Bij Super- en Raw Foods gaat het om bessen, zaden, pollen, kiemen, algen, cacao, stevia en nog veel meer. Ze zijn zo gezond, omdat er heel veel vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, enzymen, anti-oxidanten en aminozuren in zitten.

Uit een recent onderzoek van TNO blijkt dat de meeste Nederlanders veel te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Ook schrijft het Voedingscentrum te weinig voor:

 • 2 stuks fruit per dag
 • 2 ons groente per dag.

Maar dit is eigenlijk niet genoeg om echt voldoende bouwstoffen binnen te krijgen. En dan ook nog eens te bedenken dat bijna de helft van de Nederlanders dat al niet eens haalt.

Het Superfood Plan komt dus als geroepen. Door simpelweg diverse superfoods aan het voedingspatroon toe te voegen, krijgt men wél genoeg bouwstoffen binnen om gezond te leven.

Wat houdt Het Superfood Plan in?

Voedingsdeskundigen uit Nederland en België sloegen de handen ineen om Het Superfood Plan te ontwikkelen. Zij vormen een deel van de Vitadis Groep. Hun visie is dat het belangrijk is om goede informatie te krijgen als je begint met superfoods eten.

Het Superfood Plan bevat dan ook:

 • vijf gemakkelijke startpakketten
 • een toegankelijke kennismaking met superfoods
 • professionele online begeleiding en coaching
 • leuke recepten voor dagelijks gebruik
 • informatie voor een gezond leven.

De startpakketten: waar kun je uit kiezen?

Voor iedere doelstelling bestaat weer een ander startpakket. Je hebt de keuze uit:

 • basic
 • smoothies
 • beauty
 • detox
 • snacks

Om Het Superfood Plan goed te testen, hebben wij het Basic pakket en het Smoothies pakket besteld. We kunnen nu al zeggen dat superfoods bijdragen aan een goede gezondheid.

De review: wat zijn onze ervaringen?

Als je een startpakket aanschaft, dan kom je direct daarna op een downloadpagina. Hier kun je de bijbehorende e-books downloaden. Bij het Smoothies en Basic pakket hoorden:

 • Het Superfood Plan: Change & Get Started
 • Een handige eetplanner
 • Basic: 50 Superfood en Rawfood recepten + Smoothies: superfood smoothie recepten
 • De optie om je aan te melden voor de coaching

Het handige is dat je altijd vragen kunt stellen via een chat. Deze chatoptie is altijd in beeld. Wij besloten hier gebruik van te maken en vragen te stellen over de e-mail coaching. We konden direct chatten met Superfood Plan Coach Mylene.

Onze mening tot nu toe: alles loopt soepel en komt betrouwbaar over.

Ik heb me aangemeld voor e-mail coaching bij het Basic pakket. Tot mijn verrassing had ik vrijwel direct een motiverend mailtje van Mylene in mijn mailbox.

Dag ……., we hebben je bestelling in goede orde ontvangen en het pakket wordt nu naar je toegezonden.

Over 2 a 3 dagen gaan we samen starten met het door jou gekozen pakket van Hét Superfood Plan, elke ochtend (zo rond 6.00u.) ga ik je wat informatie sturen, tips en recepten die ik heb gebruikt. In de komende weken begeleid ik je naar een gezonder leven met Super – & Rawfoods, ook doe ik gezellig met je mee zodat ik je van goeie tips kan voorzien. Mocht je vragen hebben, dan kan je me mailen!”

Ik moet nu even wachten op het pakket, maar tot die tijd kan ik me alvast inlezen met het e-book: Het Superfood Plan – Change & Get Started. Ook heb ik op deze manier ruim de tijd om de eetplanner goed te bekijken en alle informatie tot me door te laten dringen.

De pakketten worden afgeleverd

Ik heb mijn pakketten al binnen twee dagen in huis. Meteen kijk ik of alles erbij zit. Dat is inderdaad zo en alles ziet er keurig uit. Ik vond dat ik mijn pakket al snel ontving, maar toch ook genoeg tijd had om alle informatie te lezen.

Wat zit er in de pakketten?

Startpakket Basic:
Er zitten vijf soorten superfoods in, die je kunt verwerken in maaltijden of zo ‘uit het vuistje’ kunt eten. Het ziet eruit als een leuk pakket om kennis te maken met superfoods.

Startpakket Smoothies:
Omdat veel van mijn vriendinnen ook vaak smoothies maken, heb ik dit pakket ook besteld. Nu kon ik eindelijk mijn blender eens gebruiken! Met de geleverde superfoods erbij worden mijn smoothies nóg gezonder. Bij dit pakket zaten ook kortingsbonnen voor nieuwe bestellingen. Fijn!

De verschillende superfoods

Ik wist nooit zo goed waar ik moest beginnen met superfoods. Bij steeds meer winkels kun je ze vinden, maar je weet nooit precies welke betrouwbaar zijn. Bij Het Superfood Plan zitten kwaliteitsproducten. Ze zijn ook nog eens biologisch. En wat ik ook erg fijn vindt, is de duidelijke informatie en de begeleiding. Mocht je het pakket toch niet interessant vinden, dan kun je het gratis terugsturen en krijg je je geld gewoon terug.

De Superfoods bevatten geen toegevoegde suikers e.d. Ik wist daardoor niet echt wat ik moest verwachten. Gelukkig vond ik alles erg lekker. Goji bessen zijn mijn favoriete tussendoortje geworden. Doordat superfoods van nature al zoet zijn, en dus niet kunstmatig gezoet worden, verandert je smaak ook. Je proeft alles beter.

Ik vind het Superfood Plan makkelijk om te volgen, omdat ik gewoon kan avondeten. Ik kan de superfoods overal door mengen. De recepten uit het boek zijn inspirerend en gemakkelijk. Superfoods zijn gezond voor iedereen, dus het hele gezin kan mee-eten. De porties die de recepten voorschrijven zijn zeker groot genoeg.

Het Superfood Plan biedt uitkomst bij:

 • Gebrek aan energie
 • Vermoeidheid
 • Opgeblazen gevoel in de buik
 • Acné
 • Slechte nachtrust
 • Hoge bloeddruk
 • Overgewicht
 • Flatulentie
 • Aanslag op de tong
 • En meer.

Omdat ik me in veel van deze punten herken, heb ik goede hoop op Het Superfood Plan.

De coaching via de mail

’s Ochtends krijg ik mailtjes van mijn coach Mylene met handige tips over hoe ik de superfood producten kan verwerken in recepten. Haar aanwijzingen vormen een goede aanvullingen op de eetplanner. Mylene laat mij vrij in hoe veel superfoods ik gebruik. Ze ondersteunt me waar ik dat nodig heb. Dat vind ik erg prettig. Alles wat ze schrijft, vind ik leuk om te lezen.

Ik wilde testen of de mailtjes van Mylene echt van Mylene kwamen, en niet automatisch verstuurd waren. Daarom stuurde ik een mailtje terug. Al binnen uur had ik een uitgebreid antwoord op mijn vragen. Wat een service!

Ervaring met het e-book

Het e-book leest lekker weg en ik leer er veel van. De informatie is toegankelijk opgeschreven. Dit vind ik erg fijn, omdat ik hiermee precies heb gekregen wat ik wilde: duidelijke informatie en begeleiding over hoe superfoods mijn gezondheid kunnen verbeteren.

Na drie weken…

Drie weken later kan ik zeggen dat ik erg tevreden ben. Mijn pakket is nu bijna op, maar ik wil zeker meer superfoods bijbestellen. Het bevalt mij om ze te verwerken in mijn eigen maaltijden en ook zijn superfoods een gezonde en lekkere snack tussendoor.

Mijn ervaring: wat heb ik eraan gehad?

Ik ben erg positief gestemd over het gehele Superfood Plan. Van de bestelprocedure tot aan het eten van de superfoods: in één woord geweldig! Nooit gedacht dat kennismaken met Super- en Rawfoods zo leuk kon zijn J. Ik vond het erg prettig dat ik mijn eigen startpakket kon kiezen.

Al met al vond ik het niet duur om Het Superfood Plan te volgen. De prijs viel mij erg mee. Zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt. Heerlijke superfoods, dagelijkse online begeleiding van een professionele coach, altijd de mogelijkheid om vragen te stellen, een leerzaam en leuk e-book, vele kortingscoupons voor het bijbestellen van nieuwe superfoods… Ik had het niet beter kunnen bedenken.

Ik merk in ieder geval dat ik beter slaap. Ik slaap sneller in en wordt een stuk uitgeruster wakker. Hierdoor ervaar ik veel meer energie gedurende de dag. Bovendien geven superfoods mij een echte boost. Nou, die had ik wel even nodig. Verder merk ik dat mijn huid minder vet is, ook weer een voordeel! Voor mij is het eten van superfoods in ieder geval de sleutel tot een gezondere leefstijl! Het was niet per se mijn doel, maar dankzij het smoothies pakket ben ik ook nog afgevallen. 2,5 kilo is eraf gegaan, ook mooi meegenomen, zonder dat ik er iets voor hoefde te doen.

De slogan van Het Superfood Plan is ‘Change & Get Started’. Ik vind dat de specialisten die Het Superfood Plan hebben ontwikkeld deze leus zeker waar maken. Met dit pakket word je echt begeleid om gezonder te gaan leven. Het is niet het zoveelste dieetplan, maar verandert je hele manier van eten. Hieraan merk ik dat het echt door voedingsdeskundigen is ontwikkeld, die kijken naar wat mensen nodig hebben in hun leven.

Het Superfood Plan is naar mijn mening erg laagdrempelig. Doordat je het vanuit huis kunt volgen, maar toch elke dag de juiste begeleiding krijgt, moet het wel slagen. Ik vond deze manier in ieder geval heel fijn. Verder zijn de producten die je krijgt van goede kwaliteit.

Vetvrij.com heeft gekeken naar meerdere aanbieders van superfoods, om Het Superfood Plan mee te vergelijken. We hebben ontdekt dat je nergens anders zulke duidelijke informatie en begeleiding krijgt als bij het Superfood Plan. Wat ons betreft is dit dus de beste manier om kennis te maken met superfoods.

Als je ook geïnteresseerd bent in wat superfood voor jou kunnen betekenen, graag een gavere huid wilt, meer energie, slanker wilt worden en gewoon gezond wilt eten, dan heb ik nog een leuke aanbieding voor je.

Klanten van het Superfood Plan verkozen deze methode tot de beste manier om te beginnen met superfoods. Daarom geven ze nu tijdelijk een fikse korting op de startpakketten.

Begin dus nu met Het Superfood Plan en profiteer van 50% korting op je bestelling!

Profiteer van de korting van 50%

 

Ik zou zeggen: gewoon doen!

Groetjes,

Nadia

Geef een reactie