Een bekend trainingsprogramma in de Verenigde Staten voor de serieuze krachtsporters. Al vele miljoenen mannen en vrouwen zijn je voor gegaan en bouwen razendsnel kracht en spiermassa op… in slechts een uur per week.

Dit is geen verkooppraatje over een nieuw trainingsprogramma, maar een bewezen gratis workout voor mannen en vrouwen die in een korte tijd hun kracht kunnen verdubbelen. Het geheim zit hem in de “Big Three”, oftewel de grote 3. Dit zijn de belangrijkste oefeningen voor krachttraining waarmee je in slechts 3 oefeningen nagenoeg al je spieren kunt trainen. De squat, deadlift en de benchpress.

Het programma ziet er als volgt uit: 3 trainingsdagen in de week met afwisselend workout A en workout B.

Workout A:
– Squat 5×5
– Bench Press 5×5
– Barbell Rows 5×5

Workout B:
– Squat 5×5
– Overhead Press 5×5
– Deadlift 1×5

Elke oefening bestaat uit 5 setjes met 5 herhalingen, behalve de deadlift die bestaat uit 1 setje met 5 herhalingen.

Is dat alles? Ja, dat is alles. Deze oefeningen geven je een ontzettend goede basiskracht en helpt spiermassa op te bouwen. Ga nooit op eigen houtje deze oefeningen uitvoeren als een beginner. De oefeningen hebben een zware impact op je lichaam en dienen technisch perfect uitgevoerd te worden. Vraag daarom altijd om een instructeur die je helpt te ondersteunen.

Voeding bepaalt uiteindelijk hoe deze training de opbouw van spiermassa ondersteund. Mannen en vrouwen die enkel sterker willen worden en meer vorm aan hun spieren willen geven hoeven niet bang te zijn om een grote spierbundel te worden met het Stronglifts 5×5 schema. Dat gebeurd alleen als je daar ook naar gaat eten.

Kijk voor meer informatie over het Stronglifts 5×5 schema op de website van Stronglifts. Download het gratis e-book met het volledige programma.

Geef een reactie