Sporten met spierpijn

Vorige week ben ik het nieuwe jaar goed begonnen door meteen een stuk te gaan hardlopen. Het was goed weer, ik voelde me fit en was na het lopen supertrots op mezelf! Zo trots zelfs, dat ik twee dagen later weer wilde gaan. Maar ik twijfelde of het verstandig was, omdat ik nog steeds spierpijn had in mijn kuiten.

Daarom ben ik even op onderzoek uitgegaan en heb ik van alles gelezen over het thema spierpijn. Eén ding weet ik nu zeker: er is veel te lezen over dit onderwerp J. Er zijn allerlei verschillende typen spierpijn, maar dat type waar we het vaak over hebben is de zogenaamde ‘verlate spierpijn’. Pijn die wordt veroorzaakt door minuscule scheurtjes in de spiervezels. Niets ernstigs, maar je moet er wel van herstellen.

Spierpijn: doe het even rustig aan

Als je ‘verlate spierpijn’ hebt, dus spierpijn die je na een dag of na twee dagen voelt, kun je het beste even rustig aan doen. Je spieren zijn een beetje overbelast en moeten dus herstellen. Zorg ook dat je goed eet en drinkt voor het herstel na sportieve inspanningen!

Dit betekent niet dat je helemaal stil moet zitten. Sterker nog: lichte inspanning kan je spieren juist weer goed doen. Van stil zitten wordt je alleen maar stijf en daar schieten je spieren ook niets mee op! In andere woorden: get up and get movin’! Als je een beetje beweegt raken je spieren goed doorbloed en daardoor kunnen ze sneller herstellen.

Sporten met spierpijn kan dus wel, maar doe het rustig aan. Als je spierpijn hebt door het sporten, ga dan bijvoorbeeld een beetje joggen of wandelen om je spieren een beetje ‘los’ te lopen en weer warm en doorbloed te krijgen.

Laat een berichtje achter!

Wat doe jij als je spierpijn hebt? Wat zijn je beste ervaringen qua voeding en beweging met betrekking tot spierpijn na het sporten? Laat het me weten, misschien kunnen we nog meer tips met elkaar delen over dit onderwerp. Ook ben ik benieuwd naar jullie favoriete sport, bewegen moet immers ook een beetje leuk blijven, nietwaar?

Geef een reactie