Sporten en Afvallen

Sporten en afvallen, voor velen is het iets waar ze graag aan zouden willen beginnen. Er is alleen wel een drempel voor een aantal van deze mensen, misschien voor jou ook wel. Beweging heeft iedereen nodig, dat is een feit, als je niet beweegt wordt je lui. Daarnaast is afvallen zonder te bewegen is ook een lastig verhaal. Sporten helpt je bij het afvallen, dat is een feit!

Nu is het plaatje wat ik er bij heb gekozen misschien iets te enthousiast om mee te beginnen. Maar zoals veel dingen bij het afvallen zonder dieet maken kleine veranderingen het verschil.

Ik had het artikel nog op de plank liggen, heb hem even herschreven en opnieuw online gezet. Dit is trouwens direct les 8 uit de gratis afvallen cursus, een minder exclusieve les om even in de keuken te kunnen kijken bij de cursus.

Ik heb getwijfeld om dit artikel niet ook gewoon exclusief te houden maar dacht, ach waarom niet, we zijn vandaag in een goeie bui! En dan kunnen de bezoekers ook eens een kijkje nemen in de keuken. Daarom: ‘Enjoy!’

Kan je afvallen zonder te sporten?

Ja, je kan zeker afvallen zonder te sporten, door middel van de juiste methodes en de juiste voeding kan je succesvol en snel gewicht verliezen. Een goed voorbeeld hiervan is TimFit, TimFit zorgt dat je op een eenvoudige en snelle manier af kunt vallen op een gezonde manier. Wil je afvallen zonder te sporten, klik dan hier voor meer informatie over TimFit.

Als je wilt afvallen zonder dieet methode en zonder sporten, dan wordt het wel een lastig verhaal. Je bent namelijk al gewent aan je huidige voedings- en leefpatroon, om dit aan te passen moet je een flinke dosis motivatie hebben. Je zou dus wel kunnen gaan sporten maar ook dan raden we je begeleiding en/of goede informatie aan.

Waarom is het nodig om te sporten om af te vallen?

Je lichaam verbrand vet, op dit moment, nu je dit artikel zit te lezen. Maar, het verbrand nu minder vet dan dat als je op de loopband zou staan in de sportschool. Simpel verhaal toch? Mocht je het niet begrijpen dan leg ik het nog even uitgebreider voor je uit. Ongeveer 60 a 70% van de energie die we binnenkrijgen via voedsel wordt gebruikt door ons lichaam om te ademen en onze organen op gang te houden! Dus, dat zijn al de eerste 60 a 70% waar we niks voor hoeven te doen. Dit wordt verbrand zonder dat je er over na hoeft te denken. Ongeveer de helft van wat overblijft van de energie word gebruikt voor de spijsvertering. De andere helft van de energie wordt gebruik voor de beweging, dus wandelen, rennen en sporten.

Zodra je minder energie verbruikt bij het laatste onderdeel, het onderdeel dus waar je zelf wel wat voor moet doen ontstaat er een verschil met de actievere mensen. Je zal dus ook wel begrijpen dat de mensen die even veel eten maar meer sporten ook minder energie overhouden aan het eind van de dag. Dit energieoverschot wat de minder actieve mensen hebben wordt meestal omgezet in vet. Om dit te voorkomen kan je er dus voor kiezen om minder te gaan eten of diëten. Wat je ook kunt doen, net als de actievere mensen meer gaan bewegen. Als je deze site volgt weet je vast ook dat diëten vaak maar tijdelijk zin heeft, na een tijdje komen de kilo’s er snel weer bij, dit noemen we ook wel het jojo-effect. Als je dus wilt afvallen zonder dieet raden wij je aan om dus wel meer te gaan bewegen of andere tips op te volgen om zo gewicht te verliezen. Zo heeft het afvallen meer zin en zal je jezelf ook fitter voelen! Bewegen is nou eenmaal gezond, je lichaam laat namelijk niet voor niks ongeveer 15% energie over om te bewegen.

Conclusie, meer bewegen okay, maar hoe?

Ja, lastig, je kan waarschijnlijk zelf al een tal manieren opnoemen om meer te gaan bewegen. Het is alleen altijd wat makkelijker gezegd dan gedaan. Als je het echt wil, en sneller wil afvallen zou je bijvoorbeeld elke avond een rondje kunnen hardlopen. Maar ook zonder dat je extra de deur uit hoeft om te sporten kan je meer bewegen. Hier onder heb ik een aantal dingen voor je uitgeschreven, je kan deze punten toepassen in je dagelijkse leven. Ook hiervoor geld, de eerste tijd is het lastig, maar zodra je eraan gewent bent is het prettiger en gezonder leven.

 • Laat de auto eens staan en pak de fiets of ga lopen;
 • Bel je een vriend of vriendin? Ga eens een stukje lopen!
 • Oh, en je kan ook wel even naar die vriend of vriendin toe lopen voor een kopje thee ipv Cappuccino;
 • Loop langs de lift eens naar de trap;
 • Ga op zaterdag wat in de tuin klussen;
 • Help de buurman met het wassen van de auto of het knippen van de heg;
 • Bus gemist? Loop ipv wachten naar de volgende of vorige bushalte;
 • Waag eens een dansje in de kroeg of discotheek;
 • Lunchpauze kan je ook lekker doorbrengen in het zonnetje in het park, loop daar eens heen!
 • Ga eens voor jezelf een glas water halen en loop gelijk ook een keer extra voor je collega’s

Afvallen en sporten

Een bekende manier van afvallen door middel van bewegen is sporten. Sporten is toch wel iets bijzonders, sommige mensen zijn eraan verslaaft terwijl andere mensen het vervloeken. De groep die er tussen zit is wel heel klein, dat zegt natuurlijk niet dat iedereen die naar de sportschool gaat het ook fijn vind om even een uurtje of anderhalf er tussenuit te gaan om de spiertjes in de steigers te zetten. Wil je toch gaan sporten om van je kilo’s af te komen? Denk dan wel goed na over hoe je het gaat volhouden, heb jij het in je aard dat je er aan verslaaft raakt omdat je de resultaten zo verbazingwekkend vind? Dan zit je gebakken, maar ook daar kan je in doordraven, alleen daar gaan we het niet over hebben. Maar, stel je begint, weet dan wel dat je het een tijdje volhoud, stoppen met sporten vlak na je begonnen bent kan demotiverend werken. Als je samen met iemand sport die je kan motiveren, of samen met een trainer een schema op stelt kan dit werken, beloon jezelf ook wel eens!

Weet je niet zeker of je het vol gaat houden? Begin thuis eens met een aantal leuke oefeningen, zo zijn er op verschillende sites oefeningen te vinden. Een aantal voorbeelden waar je mee kan beginnen:

 • Wandelen
 • Hardlopen
 • Zwemmen
 • Enzovoorts

Proberen van een nieuwe sport kan natuurlijk altijd, kijk eens wat je bevalt, doe wat proeflessen en sta er positief in. Je komt daar om af te vallen en om iets te vinden wat je leuk vind. Zorg dat je jezelf erin kan vinden, afvallen moet leuk zijn en worden, zodra je resultaten ziet zal je zien dat dit motiverend werkt en sport leuker word.

Beginnen met sporten is erg moeilijk

Zelf starten met sporten kan erg moeilijk zijn. Een steuntje in de rug om je motivatie hoog te houden is zeker geen overbodige luxe. Het Thuis Trainen programma is ontwikkeld om gezond te bewegen en gemotiveerd te kunnen sporten met oog op het afvallen.

Speciaal voor afvallenexperts.nl zijn er gratis video’s opgenomen waarmee je al binnen 2 weken resultaat zult zien, al meer dan 250 mensen hebben zich ingeschreven en tot op de dag van vandaag nog geen negatief geluid gehoord.

Geef een reactie

6 comments

 1. Lisanne

  Sport jij veel dan? En heeft het jou geholpen?

 2. Esmee

  Ik zit op fitness maar ik ga haast nooit, geen iniatief om te gaan jammer genoeg

 3. Michelle

  Hallo, ik ben een meisje van 13 maar ik heb een zegje/vraag. Ik kan( het klinkt raar) geen sites vinden om te beginnen met afvallen ik heb al een paar dingentjes geprobeert om aftevallen maar het staat nergens op een site weet u iets???

  Met vriendelijke groet Michelle

  -1
  • Nadia

   Hey Michelle,

   Je bent er al vroeg bij, goed dat je al met afvallen bezig bent maar kijk alsjeblieft wel uit met dingen waar aan je begint niet alle manieren om af te vallen zijn goed voor je! Heel de site staat vol met tips om af te vallen Michelle :P, schrijf je in voor de cursus, hier wordt het allemaal wat duidelijker voor je. Het kost je niks. Als je nog vragen hebt over bepaalde dingen hoor ik het natuurlijk graag.

 4. Dzifa

  Hoi nadia, ik ben een meisje van 13 en ik heb een vraagje. Wat houdt de cursus in. kom je bij elkaar of gaat alles online?? Groetjes