Naast de artikelen over de juiste voeding onder het kopje Hoe moet ik afvallen is beweging natuurlijk ook belangrijk. Sporten en afvallen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alhoewel afvallen met de juiste voeding voldoende kan zijn om gewicht te verliezen is een dagelijkse portie beweging hartstikke gezond. Daarnaast bevorderd het ook het gewicht verliezen. Wat moet u ondernemen om sporten en afvallen te combineren tot een vet verslindende machine? Allereerst is het belangrijk om een vorm van beweging te kiezen die u leuk vindt. Alleen op die manier is het op de langere termijn goed vol te houden.

Bezoek een sportschool

De artikelen op deze website richten zich op fitness als ideaal middel voor sporten en afvallen. Dit kunt u thuis doen met oefeningen waarbij de zwaartekracht gebruikt wordt voor oefeningen, denk aan opdrukken of optrekken, maar nog veel beter is een bezoek aan een sportschool. De juiste sportschool heeft diverse apparatuur voor zowel krachttraining als cardiotraining. Mocht u liever thuis trainen dan kunt u natuurlijk zelf ook enkele apparaten of gewichten aanschaffen om aan de slag te gaan. Een sportschool hoeft niet duur te zijn. Diverse budget sportscholen hebben professionele apparatuur waar u op kunt sporten. Helaas laat de begeleiding vaak wel te wensen over. Uw kennis vergroten over sporten en afvallen is daarom van groot belang. Lees onze artikelen zodat u op de juiste manier gaat trainen voor het beste resultaat.

Een misvatting is dat u door krachttraining juist zwaarder wordt. U kunt alleen spiermassa opbouwen als u meer eet dan u eigenlijk nodig heeft. In combinatie met het sporten en afvallen is krachttraining daarom een ideaal middel om elke spier in uw lichaam aan het werk te zetten om het afvalproces te ondersteunen. U heeft deze pagina waarschijnlijk bezocht voor meer informatie over gewicht verliezen. Ga dan vooral aan krachttraining doen! Als uw voedingspatroon in orde is en u minder eet dan uw onderhoud zal u absoluut niet zwaarder worden door krachttraining. U traint het lichaam juist nog effectiever en zult nog meer vet verbranden.

Kennis vergroten over sporten en afvallen

Cardiotraining is altijd aan te raden voor het sporten en afvallen. Niet alleen gaat uw conditie er op vooruit, u valt er ook nog eens van af. Zoek een vorm van cardiotraining die u leuk vindt. Fietsen, hardlopen, crosstrainer, roeien, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook stevig wandelen kan al bijdragen aan het sporten en afvallen. Combineer cardiotraining met krachttraining voor het beste resultaat. Groepslessen zoals Zumba, Body-fit en spinning zijn ook ideale lessen voor het sporten en afvallen.

Afvallen met fitness brengt u informatieve artikelen over de juiste manier van bewegen. Wat is de Nederlandse beweegnorm? Welke krachttraining en cardiotraining wordt aangeraden om mijn lichaam optimaal te ondersteunen bij het afvallen? U leest het in de volgende artikelen. Net zoals bij voeding is uw kennis vergroten over de effecten van beweging op uw lichaam een garantie om het vol te kunnen houden.

De beweegnorm

Krachttraining

Cardiotraining

Groepslessen

 

Geef een reactie

1 comment

  1. Adolf Erkens

    Sport en gewicht te verliezen thuis beiden zijn mogelijk, maar het veel inzet en zelfdiscipline vereist. Aan andere kant personal trainer bij gymnastiek motiveert je om uw fitness doel te bereiken.