soulcycle

Terwijl wij hier in Nederland pas sinds kort kennis hebben gemaakt met Boot Camp komt de volgende trend er hoogstwaarschijnlijk alweer aan: Soul Cycle.

Soul Cycle is een combinatie van uitgaan en spinning. Een les bestaat uit een full-body spinning les waarbij naast het cardio aspect elke andere spiergroep wordt aangepakt door middel van gewichten of weerstandsbanden die boven de fiets bevestigd zijn. De ruimte waar een les wordt gegeven laat zich het beste omschrijven als een discotheek. Harde muziek en discolampen met een flitsende show. Soul Cycle combineert het uitgaansleven met calorieën verbranden en afvallen.

Echter is Soul Cycle niet alleen een fysieke les. Ook wordt er aandacht gegeven aan een meer spirituele kant. De discolampen gaan uit en de kaarsjes worden aangestoken waarbij de hele groep in een “Zen” sfeer wordt gebracht.

Of deze nieuwe trend ook Nederland zal bereiken moeten we nog even afwachten. Nederlanders zijn over het algemeen niet echt spiritueel aangelegd en houden niet van al dat “zweverige” gedoe. Toch gaan de Amerikanen massaal voor deze nieuwe sport mede dankzij de goede marketing achter het concept. Kleding, schoenen en speciale fietsen zijn allemaal te koop. Het doet een beetje denken aan Zumba waar ook allerlei merchandise voor te krijgen is.

Soul Cycle is een full-body training gericht op zowel cardio als kracht. De training zelf lijkt niks mis mee te zijn. Een zware training waar de nodige calorieën verbrandt zullen worden en de spieren sterker zal maken. Een leuke training voor het afvallen. Gecombineerd met het disco aspect met harde muziek en discolampen zal het ook hier ongetwijfeld een groot succes kunnen worden. Het spirituele eraan ligt de Nederlanders echter wat minder. De toekomst zal uitwijzen of Soul Cycle ook naar Nederland komt.

Geef een reactie