afvallen zonder dieet

Snel afvallen zonder dieet, kan het?

Er zijn erg veel manieren om af te vallen, en veel diëten werken ook echt! Alleen het is niet de beste manier, want zodra je stopt met het dieet is het bijna onmogelijk om op gewicht te blijven. Is het jou ook overkomen dat de kilo’s er weer te snel bijkwamen? Ken je het welbekende jojo effect al? Dat is precies waar jij last van hebt gehad als je de kilo’s weer terug hebt gekomen en nu misschien zelfs alweer op je oude gewicht zit. Erg frustrerend al zeg ik het zelf! Snel afvallen zonder dieet is ook de manier om af te vallen.

Maar, we gaan er vanuit dat je wilt afvallen zonder dieet, het goede nieuws is: Het is mogelijk! Afslanken op een gezonde en pijnloze manier, probeer dan de volgende strategieën. Het ligt namelijk niet aan wat je eet, maar aan hoe je eet!

Kauw meer

Studies tonen aan dat hoe langer je de tijd neemt om te eten en hoe meer je kauwt, hoe minder calorieën je verbruikt. Langer  kauwen voorkomt te veel eten, dit gebeurt omdat de hersenen meer tijd te krijgen om signalen van de maag op te vangen. Het is niet alleen goed voor het verteren, maar het helpt ook bij het beperken van uw portiegrootte. Probeer je eten 35 tot 50 keer te kauwen per hap.

Ontbijt goed!

Het maakt niet uit hoe laat u begint met werken, mis je ontbijt nooit! Het is niet voor niks de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam (in plaats van je hersenen) verwacht een paar keer per dag te worden bijgetankt, dus als je je ontbijt overslaat, voel je je zo hongerig dat als lunch tijd komt, je te veel eet of misschien kiest voor voedingsmiddelen die niet de gezondste keuzes zijn. De dag niet starten met een ontbijt vertraagt je stofwisseling. Wat nog belangrijker is, eet je ontbijt binnen een uur na het wakker worden, als je lichaam zonder voedsel is geweest de hele nacht. Bekijk hier een ander artikel over ontbijt voor het afvallen zonder dieet.

Concentreer je op je eten

Hoe vaak heeft je moeder je berispt om niet praten, lezen of tv-kijken tijdens het eten van voedsel? Niet zonder reden. Wanneer je meer doet tijdens de maaltijden, zijn je hersenen niet gefocust op de hoeveelheid voedsel dat je consumeert. Dit betekent niet dat je niet kunt genieten met vrienden van een heerlijke maaltijd. Je kunt dit gewoon doen, maar besteed gewoon wat aandacht te besteden aan wat in je mond zit!

Te gaar voedsel doodt of vermindert het aantal voedingsstoffen die in de maaltijd zitten en wanneer je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt voel je jezelf niet verzadigd. Eet daarom meer rauw voedsel zoals sushi en salades. Vermijd de magnetron en stoom, bak, blancheer of grill je eten!

 

Geef een reactie

1 comment

  1. Kerstin de Loo

    Ik merk aan mijzelf dat ik na deze tips veel lekkerder eet! Voel me minder opgeblazen…

    -2