Het Shangri La Dieet is in de afgelopen jaren enorm populair geworden in Hollywood. Het is een zeer bijzondere manier van afvallen, en veel mensen blijken hier succes mee te hebben. Het is geen crash dieet en eigenlijk verander je ook je manier van eten niet. Je neemt simpelweg een eetlepel olie of suikerwater voor het eten. Dit heeft verschillende voordelen, een daarvan is dat dit ervoor zorgt dat je overtollig gewicht kwijtraakt. Je telt dus niet je calorie-inname, je koolhydraten en je hebt geen honger. Het ideale dieet?

Hoe werkt het Shangri La Dieet nou precies?

De naam van het Shangri La Dieet is afkomstig van een plaats in de Himalaya, waarvan mensen zeggen dat je hier geluk kunt vinden. De uitvinder van het dieet is de Pr. Seth Roberts. Het dieet werkt op basis van een zogenaamde waarde die elk lichaam heeft. Deze waarde is eigenlijk een signaal dat ons laat weten hoeveel eten we nodig hebben. Als deze waarde hoger ligt dan eten wij meer en hebben we ook meer moeite om af te vallen.

Afvallen met suiker of olie

Uit onderzoek blijkt dat producten die een sterk aroma hebben de waarde in je lijf verhogen. Dit houdt in dat pizza en snoep niet dik maken vanwege de vele calorieën, maar omdat ze een sterke geur hebben en ons brein de smaak van deze producten verbindt met veel calorieën. Daardoor willen wij hier steeds meer van eten. Onderzoekers hebben ook aangetoond dat producten met weinig smaak en geur dit patroon kunnen aanvechten en doorbreken. Geheel tot de verbazing van velen lijken suikers en smaakloze vetten het effectiefst te zijn. Ze zijn namelijk wel zoet of vet, maar hebben geen bijzondere smaak of geur.

Door dus frequent suiker en vet te eten, daalt de waarde in je lijf. Je gaat daardoor de gedachte tegen dat er veel calorieën inzitten en je hebt zo minder honger en valt automatisch af.

Het Shangri La dieet volgen

Het dieet is heel simpel. Je blijft gewoon hetzelfde eten maar je neemt een bepaald aantal lepels olie of suikerwater een uur voor elke maaltijd. Het suikerwater stel je samen door een eetlepel suiker met 200ml water te vermengen. Wil je minder dan tien kilo afvallen dan neem je een eetlepel olie of suikerwater per dag. Wil je tot achttien kilo afvallen dan neem je twee eetlepels per dag en wil je meer afvallen dan neem je drie eetlepels. Wil je sneller afvallen dan kun je tot 4 lepels per dag nemen. De olie moet wel echt smaakloos zijn.

Laat uw reactie achter over het Shangri La Dieet.

Geef een reactie

1 comment

 1. Greetje P.B.

  Ik hoop dat het echt werkt,ben al 25 kilo afgevallen in 1 jaar tijd.
  maar sta al 4 maanden stil,wil graag de laaste 5 kilo kwijt.
  door veel te lezen over eten kwam ik op olijfolie gebruik,
  en per toeval op dit dieet gebruik,dus vanmorgens maar
  begonnen met 1 eetlepel voor mn ontbijt,zo ook vamiddag
  voor e warme maaltijd,dus vanavond nog 1xtje weer.
  eens kijken wat het over 1 maand heeft gedaan.