Het Scarsdale dieet is een programma dat je gedurende twee weken volgt en waar je tot wel negen kilogram kunt kwijtraken. Het dieet bestaan voornamelijk uit voeding met veel eiwitten, maar weinig vet en ook erg weinig koolhydraten. Tevens wordt de calorie-inname flink beperkt. Op het Scarsdale dieet kun je simpele dagmenu’s volgen die niet veel werk vergen. Je staat dus niet urenlang in de keuken te koken, dat is bij dit dieet niet nodig.

Snel op gewicht met het Scarsdale dieet

Het dieet is oorspronkelijk ontstaan in de 70-er jaren. In deze tijd zijn programma’s om af te vallen, die de focus leggen op weinig koolhydraten en veel eiwitten, enorm populair geworden. In twee weken kun je met dit dieet dus een maximum van negen kilo afvallen. Het dieet is wel streng en voor sommigen moeilijk vol te houden, omdat je de calorie-inname beperkt en dus over het algemeen niet veel eet. Op het plan eet je voornamelijk veel vlees en vis, groenten en fruit en enkele sneetjes volkorenbrood.

Het vlees is mager, je eet dus met name gevogelte en andere magere vleessoorten. Tijdens deze twee maken is het ook een aanrader om extra mineralen- en vitamine supplementen te nemen. Als je het moeilijk vindt om weinig te eten, kun je ook een eetlustremmend middel nemen en kijken hoe de pondjes eraf vliegen.

Een lagere calorie-inname

Om succes te garanderen, legt het Scarsdale dieet er de focus op een lagere energie-inname, naast het bevorden van de inname van veel eiwitten. Vlees en vis moeten dus mager zijn. Daarnaast eet je veel groenten en fruit, die al weinig vet bevatten. Tussendoortjes mogen niet gebruikt worden, alleen de drie maaltijden op het dieet. Heb je echt veel honger, dan kun je echter wat rauwe worteltjes of selderij eten. Verder moet je het liefst twee liter water op een dag drinken. Daarnaast mag je ook thee, zwarte koffie en light frisdranken, alles zonder suiker natuurlijk.

Verder moet je er nog op letten dat je precies eet wat er op de menu’s staat. Gebruik voor de salades dan ook geen mayonaise of andere vetten. Citroen, azijn of vetarme dressing is wel toegestaan. Let er tevens op dat je de voeding in de gegeven combinatie eet en drink geen alcohol. Het Scarsdale dieet duurt twee weken en mag ook niet langer dan dat gevolgd worden. Wil je nog meer gewicht kwijt, wissel het dan af met een week waarin je verantwoord eet.

 

Voedingsschema Scarsdale Dieet

Het Scarsdale Dieet werkt met een voedingsschema voor 14 dagen. Dit schema ziet er voor beide weken als volgt uit:

 • Dagelijks ontbijt: 1/2 grapefruit, 1 snee geroosterd volkorenbrood zonder beleg.
 • Maandag lunch: gemengd mager koud vlees (kip, kalkoen of tong) met rauwe of gegrilde plakjes tomaat.
 • Maandag diner: gemengde vissoorten en/of schaaldieren en zeevruchten met gemengde groentesalade, 1 snee geroosterd volkorenbrood en 1 stuk vers fruit.
 • Dinsdag lunch: vruchtensalade van onbeperkt gemengd fruit.
 • Dinsdag diner: een flinke portie gegrild mager rundergehakt en spruitjes, tomaten, sla, selderij, olijven, en/of komkommer.
 • Woensdag lunch: tonijn of zalm op waterbasis met een dressing van citroen of azijn en 1 stuk vers fruit.
 • Woensdag diner: 1 plak geroosterd vetvrij lamsvlees met salade van kropsla, tomaten, komkommer en selderij.
 • Donderdag lunch: twee gekookte of gegrilde eieren en cottage cheese met courgette, snijbonen en/of rauwe of gestoofde plakjes tomaat en 1 snee geroosterd volkorenbrood.
 • Donderdag diner: gegrilde of gebraden magere kip, een flinke portie bladspinazie, groene paprika en/of snijbonen.
 • Vrijdag lunch: verschillende soorten magere kaas, spinazie en 1 snee geroosterd volkorenbrood.
 • Vrijdag diner: vis of schaaldieren, gemengde salade en 1 snee geroosterd volkorenbrood.
 • Zaterdag lunch: onbeperkt vruchtensalade.
 • Zaterdag diner: magere gebraden kip of kalkoen, salade van tomaten en kropsla en 1 stuk vers fruit.
 • Zondag lunch: warme of koude magere kip of kalkoen met tomaten, wortels, kool, broccoli en/of bloemkool en 1 stuk vers fruit.
  Zondag diner: een flinke portie mager geroosterd rundvlees met een salade van kropsla, komkommer, selderij, tomaten en/of spruitjes.

Na 2 weken dien je tenminste een week “normaal” te eten, waarna je weer twee weken het Scarsdale Medical Diet mag volgen.

Wil je dit dieet volgen? Overleg dit dan eerst met een voedingsdeskundige om te bepalen of dit dieet geschikt voor jou is.
Laat hieronder uw reactie achter over het Scarsdale Dieet.

Geef een reactie