Naam: Quantum dieet
Dieetsoort: Detox/Vegetarisch
Gebruik supplementen: Nee
Moeilijkheidsgraad: Hoog

Wat is het quantum dieet?

Het quantum dieet legt de focus op gezond eten en het vermijden van slechte voedingsmiddelen. Dit dieet duurt 21 dagen en het doel is om meer energie en minder lichamelijke klachten te creëren. Het doel van dit dieet is dat na de 21 dagen je lichaam en je levensstijl is veranderd, zodat je blijvend gezonder en bewuster gaat eten. Het quantum dieet vermijdt cafeïne, alcohol, suiker, dierlijke producten en gluten. Bij dit dieet eet je juist veel groenten en fruit en andere niet-dierlijke producten.

Voedingsrichtlijnen

Het dieet begint met het invullen van een vragenlijst die gericht is op het identificeren van persoonlijke problemen op verschillende themagebieden. Volgens dit dieet zijn er 8 thema’s die men belangrijk vindt voor de beste gezondheid. Deze thema’s zijn visualisatie, spiritualiteit, onderhoud, meditatie, bewust eten, lichaamsbeweging, activiteiten en bewust aan jezelf werken. Vervolgens begint het daadwerkelijke dieet en zal je dus een gezond dieet volgen. Het dieet legt alleen de nadruk op het soort voedsel en verder niet op de hoeveelheid of tijdstippen waarop het voedsel gegeten wordt. Belangrijke voedingsmiddelen die men veel binnen dit dieet eet zijn:

  • Groenten
  • Fruit
  • Tofu
  • Zilvervliesrijst
  • Brood zonder gluten
  • Noten

Conclusie

Het Quantum dieet is zeker een dieet wat je kunt proberen wanneer je het idee hebt dat je te veel verkeerde voedingsproducten eet. Het voordeel van dit dieet is dat men resultaat verwacht binnen 21 dagen. In 21 dagen wil men je lichamelijke gesteldheid verbeterd hebben, maar ook een verandering creëren in je levensstijl en eetgewoontes. Het is echter wel een dieet wat vrij haaks staat tegenover de huidige eetgewoontes in Nederland. Tegenwoordig bevatten veel producten suikers en er worden ook veel cafeïne en dierlijke producten gegeten. Het volgen van dit dieet resulteert dus wel in het radicaal omgooien van je huidige eetgewoontes en dit kan voor velen een flinke uitdaging zijn.

Geef een reactie