Paleo, wat is het nou eigenlijk, is het een dieet of is het een levenswijze? Eerlijk gezegd maakte het antwoord me niet zo uit, ik hoor er veel goede verhalen over en vond dus dat dit verder onderzoek vereiste. Dieet of levenswijze, Paleo leek me een leuk project om mee bezig te zijn vandaar dit artikel over Paleo

Wat is Paleo?

Tegenwoordig is er veel ’troep’ te vinden in de keukens, veel kunstmatige voeding enzovoorts. Paleo richt zich juist op de voeding van onze voorouders, we gaan dus terug in de tijd en we kijken hoe gezond onze voorouders leefden. Ons lichaam is namelijk ook gebouwd voor natuurlijk voedsel.

Vooral om producten langer houdbaar te maken wordt er heel veel troep door eten heen gegooid, denk vooral aan suikers en koolhydraten, wat uiteindelijk niet goed is voor je lichaam. Dit is niet alleen chips, taart, ijs en bijvoorbeeld patat, maar ook de producten waarvan mensen denken dat ze gezond zijn maar dat eigenlijk helemaal niet zijn.

Het gevolg van het ‘niet bewust zijn van ongezonde voeding’ betekend dat de groep van mensen met overgewicht steeds groter wordt in Nederland. Dit is dus waar Paleo inspringt.

Paleo gaat namelijk terug in de tijd en kijkt naar onze voorouders, hoe hun leefden en aten. Onze voorouders aten namelijk geen bewerkt voedsel, natuurlijk het is ook niet beschikbaar geweest in deze tijd, maar ze aten alleen natuurlijk voedsel.

Wat erop neerkomt, dat iedereen die zijn of haar verstand gebruikt kan afvallen met niet bewerkt voedsel. Klinkt misschien wel heel makkelijk maar ik ga er de komende tijd meer over schrijven zodat ik je er van op de hoogte kan houden.

Paleo dieet of levenswijze?

Om even terug te komen op de vraag ‘Paleo, dieet of levenswijze?’, ik ben van mening dat Paleo geen dieet is maar een levenswijze. Je hoeft echt je oude sokken niet uit de kast te trekken en te gaan leven als een opa of oma, maar het is een feit dat eten op de manier van onze voorouders een gezond effect heeft op je leven. Omdat de gebruikers van Paleo veel voordelen ervaren en het hun leven niet op een negatieve manier aanpast wordt Paleo een levenswijze die je sterker, gezonder en fitter maakt. Daarnaast val je er van af en verklein je de kans op ziektes.

70% van de producten die we eten zijn namelijk niet in de natuur terug te vinden, zo is eten niet bedoeld lijkt mij?

Waarom de Paleo manier van leven?

Als je de vraag anders stelt en vraagt ‘Hoe wil mijn lichaam het liefst dat ik leef?’ dan krijg je vast niet het antwoord, geef mij alleen maar kunstmatige voeding zoals het in de schappen van de supermarkt ligt. Nee, je lichaam is nog altijd gewent en ingesteld op de natuurlijke voeding, In plaats van dat het lichaam heeft bepaald wat wij eten, bepalen wij wat het lichaam gaat eten, dit met de gevolgen van dien, meer dan de helft van Nederland heeft last van overgewicht. Dat is niet niks, en komt niet uit de lucht vallen.

In latere artikelen zal ik dit verder toelichten met de werking van het lichaam, het is nu voor mij belangrijk jou zo snel mogelijk voor te stellen aan het Paleo principe

Op zoek naar een Paleo handleiding: “De Paleo Revolutie” is een boek wat je echt moet lezen!

Geef een reactie