thee-afvallen-experts

Een drankje dat steeds meer gedronken wordt, is groene thee. Afvallen wordt er zelfs een stukje makkelijker mee en dat is iets dat niet iedereen weet. Natuurlijk, we kennen de capsules of tabletten die een extract bevatten van de thee. Afvallen zou daardoor gestimuleerd worden, zo beloven de reclames. Maar is het echt nodig om hier dure capsules voor te kopen? Nee! Juist de goedkopere drank, die je maakt van kleine verse theeblaadjes, is enorm gezond en nog lekker ook. Bovendien bevat het veel waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamines en antioxidanten.

Maar wat is de reden dat deze thee afvallen stimuleert? Allereerst zitten er weinig calorieën in. Je moet er natuurlijk niet een paar klontjes suiker in doen! Dit doet het effect weer te niet. Misschien wel de belangrijkste reden waarom thee afvallen bevordert, is dat het de stofwisseling een boost geeft. De spijsvertering wordt bovendien gestimuleerd en de vetverbranding wordt verhoogd. Daarnaast blijft door het drinken van deze warme drank je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je minder trek krijgt in snacks en tussendoortjes. Drie kopjes per dag geeft al binnen enkele weken resultaat.

Met welke thee afvallen?

Gelden dezelfde effecten ook voor bijvoorbeeld de zwarte soort of voor ice tea? Helaas niet. De vetverbrandende eigenschappen zijn alleen in de groene en witte soort te vinden, omdat deze minder bewerkt zijn en dus meer van de goede stoffen behouden hebben. Ice tea bevat veel suiker en zelfs als je voor de light variant kiest, bevat het nog weinig van de belangrijke stoffen en eigenschappen.

In verschillende wetenschappelijke studies is inmiddels aangetoond dat groene thee afvallen kan versnellen. Hoewel er minder onderzoek naar is gedaan, kunnen dezelfde effecten ook bij de witte variant worden verwacht. Witte theeblaadjes zijn zelfs nog net iets gezonder. Welke van de twee je gebruikt maakt dus niet zoveel uit, maar zorg wel altijd voor verse theeblaadjes: deze zijn minder bewerkt en zijn vele malen beter dan bijvoorbeeld de theezakjes uit de supermarkt.

Hulpmiddel

Het is natuurlijk niet zo dat je dagelijks drie koppen drinkt, achterover kunt leunen en dan als vanzelf kilo’s afvalt. Je moet het zien als een hulpmiddel, dat jou ondersteunt bij het afslanken. De basis blijft een goed en evenwichtig eetpatroon en genoeg beweging. Als je daarnaast dagelijks drie koppen drinkt, verbrand je net iets meer calorieën, wat op de lange termijn enkele kilo’s kan schelen. Met thee afvallen is dus echt mogelijk.

Geef een reactie