Mayo Dieet

Het Mayo Dieet is geen dieet waar je alleen maar op mayonaise leeft. Aan de andere kant bevat dit dieet wel veel eiwitten en vetten, dus het is een aantrekkelijk dieet voor de mensen die van vetrijke voeding houden. De naam komt van de Amerikaanse Mayo Kliniek, waarvan gezegd wordt dat het dieet hier ontwikkeld werd. Dit is tot nog toe niet bevestigd, dus het is niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk zo is. Er bestaan tevens verschillende varianten van dit dieet, en deze worden beiden gebruikt onder dezelfde naam. Bij beiden is ook de basis hetzelfde, namelijk de inname van vetten en eiwitten, en een lagere calorie-inname.

Afvallen met het Mayo Dieet

Als je start met het Mayo Dieet zijn er enkele zaken waar je je aan moet houden. Dit is bijvoorbeeld de inname van koolhydraten. Deze worden namelijk zoveel mogelijk vermeden op dit dieet. Deze aanpak is gebaseerd op het principe dat koolhydraten je bloedsuikerspiegel doen stijgen, en dit maakt het onmogelijk voor je lijf om vet te verbranden. Laat je de koolhydraten echter achterwege, en je verlaagt ook de calorie-inname, dan gaat je lijf vanzelf de vetreserves aanspreken. Je volgt op dit dieet simpele dagmenu’s die uit drie maaltijden bestaan. Vooral eieren maken hier een groot deel van uit. Tussendoortjes zijn niet toegestaan en de maaltijden zijn ook niet groot. Je volgt deze menu’s voor een week, en als je dan nog wilt afvallen, wordt het aangeraden eerst weer een week normaal te eten en daarna weer een week het dieet te volgen. De gewichtsafname lijkt veelbelovend. Er wordt gezegd dat je tot 7 kilo kunt afvallen op het Mayo Dieet. Alcohol mag overigens ook niet gedronken worden. De inname van zout moet beperkt worden en je moet liefst twee liter water per dag drinken.

Voor- en nadelen van het Mayo Dieet

Een duidelijk voordeel is natuurlijk dat je flink kunt afvallen met dit programma. De vraag is echter of het een gezondere levenswijze bevordert, want anders zitten de kilo’s er zo weer aan. Doordat het voldoende eiwitten bevat, loop je ook geen risico op het verlies van spiermassa. Een dergelijk kort dieet zal althans voornamelijk vochtverlies bevorderen.

Maar het dieet bevat erg veel verzadigde vetten, hierdoor krijg je er uiteraard ook teveel van binnen. Dit kan dan wel weer enigszins beperkt worden door het verwijderen van het eigeel, maar het is niet echt het meest gezonde dieet. Bekijk gerust de rest van de site voor gezondere diëten.

Laat uw reactie achter over het Mayo Dieet.

Geef een reactie