Ja, ik weet het, veel superfoods die ik hier bespreek hebben namen die niet erg gemakkelijk te onthouden zijn. Maar wacht eens, plankton… Dat klinkt toch wel bekend. Was dat niet het voedsel van een walvis?

Juist! Marine phytoplankton is het voedsel van een walvis. Nu denk je misschien: dit product hoort niet thuis op Afvallen Experts. Toch wel, hoor! Ik beloof je bij deze dat je er door het eten van marine phytoplankton niet uit zal gaan zien als een walvis 😀

De walvis eet dit wonderlijke zeevoedsel namelijk omdat het zeer efficiënt voedsel is. Alles wat erin zit, kan je lichaam wel gebruiken. Een enorm zeezoogdier als de walvis heeft dit superfood nodig, want hij heeft heel veel energie nodig om dag en nacht actief te blijven.

Oké, genoeg over walvissen. Marine phytoplankton is een zoutwateralg die essentieel is voor al het leven op aarde. Plankton schijnt namelijk voor 90% van al het zuurstof op aarde te zorgen, tegenover 10% van al het groen boven water (bossen).

Waarom marine phytoplankton consumeren?

Waarom zou je marine phytoplankton eten? Zoals ik hierboven stelde, zit dit plankton vol met voedingsstoffen. Alles wat erin zit is nuttig voor de werking van je lichaam. Dit in tegenstelling tot ‘normaal’ voedsel waarvan niet alles door het lichaam wordt opgenomen.

De volgende stoffen zitten onder andere in marine phytoplankton:

  • Essentiële aminozuren
  • Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en D
  • Omega 3-vetzuren
  • Chlorofyl
  • Nucleotiden

De werking van deze stoffen zorgen voor een beter immuunsysteem en voor een gezonde stofwisseling. Dit laatste kan je helpen bij het afvallen, mits je eetpatroon als geheel gezond en gevarieerd is.

Als je een keer marine phytoplankton wilt proberen, kunt je in sommige gevallen beter eerst contact opnemen met je huisarts. Doe dit bijvoorbeeld als je al medicijnen gebruikt, als je zwanger bent of als je nog borstvoeding geeft. Bij sommige ziekten, zoals artritis, is het niet raadzaam om dit superfoods te gebruiken.

cta-light-recepten

Ervaringen met marine phytoplankton

Wellicht schrik je van het prijskaartje van dit wondermiddeltje. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat ook deed! Toch heb ik zoveel goede dingen gehoord over dit walvissenmaal dat ik het wel een keer wil gaan proberen. Met een klein beetje marine phytoplankton kun je heel lang doen, omdat je per dag maar een klein beetje hoeft te nemen om het verschil te merken.

Je kunt deze zoutwateralg in verschillende vormen aanschaffen. Je kunt het als een poeder kopen, in tabletvorm, of als druppels. Poeder kun je door een drankje roeren en een tablet kun je gewoon innemen. De druppels kun je onder je tong druppelen, zodat je lichaam de voedingstoffen onmiddellijk via de bloedvaten kan opnemen. Zo hoeft het ook niet door het verteringsstelsel.

Zoals iedere keer wil ik jullie weer vragen vooral je reactie achter te laten. Heb je dit superfoods al eens geprobeerd? Hoe heb je het aangeschaft en welk verschil merkte je na het innemen?

Geef een reactie

1 comment

  1. mireilleveninga

    Een fijn superfood, wel belangrijk om er minimale hoeveelheden van te nemen.
    Solar strips van FGxpress bevatten de juiste hoeveelheden icm stoffen die helpen de plankton nog beter op te nemen, via je mondslijmvlies. Doordat je er energie van krijgt zonder dat het een stimulant is (zoals cafeïne ect) blijven je hormonen mooi in balans en dat heb je nodig als je af wilt vallen.