Macadamia noten

Ging mijn vorige blog over het nootje dat altijd blijft liggen in het schaaltje, deze blog gaat over het nootje dat er altijd als eerste wordt uitgevist. De macadamianoot is een smakelijk bolletje waar menigeen wel van houdt. Daarom zijn ze ook altijd snel op! Ik zal je in deze blog vertellen dat je met macadamianoten ook een heleboel andere dingen kan doen. Je kan ze op hele leuke manieren gebruiken in je voedsel. En daarbij zijn ze ook nog eens heel gezond!

Wist je dat de macadamianoot de moeilijkst te kraken noot ter wereld is? Er is een druk van wel tweehonderd kilogram per vierkante centimeter nodig om deze noot te kraken! Dit verklaart het prijskaartje dat aan dit nootje hangt…

De gezonde vetten in de macadamianoot

Macadamia’s zitten vol met vetten. Oei, denk je misschien, omdat je aan het afvallen bent en niet teveel vetten wilt eten. Maar de vetten in de macadamianoot zijn juist ontzettend goed voor je. Als je mijn blog over gezonde vetten herinnert weet je waarom. De macadamia bestaat voor 84% uit onverzadigde vetzuren.

Om deze reden kan dit superfood je juist helpen met afvallen. Macadamia’s zijn namelijk een lekkere snack, en toch kom je er niet van aan. Ze zijn dus ideale vervangers van vette chocoladerepen, zoete koeken en andere dikmakers. Om dezelfde reden passen ze goed in een dieet dat hart- en vaatziekten moet voorkomen.

Macadamianoten zijn verder vergelijkbaar met paranoten. Ze bevatten ook veel gezonde mineralen en het antioxidant selenium dat je cellen en je DNA beschermt tegen vrije radicalen. Ook bevatten de noten gezonde eiwitten en vezels. Daarnaast zitten er in macadamianoten B-vitamines die heel belangrijk zijn voor de goede werking van je stofwisseling en het metabolisme.
cta-light-recepten

Genieten van macadamianoten

Heb je besloten om een voorraadje macadamianoten in huis te halen, dan is het nu tijd om lekker te genieten van deze heerlijke noten met een subtiele smaak. Je kunt ze natuurlijk gewoon uit het vuistje eten, maar je kunt deze noten ook gebruiken in tal van heerlijke recepten. Denk bijvoorbeeld aan koekjes waarin macadamianoten verwerkt zijn. Je kunt gehakte macadamia’s natuurlijk ook meebakken in je brood.

Maar deze noten zijn ook een geweldige toevoeging aan een lekkere salade. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde avocadosalade met tuinkers en smaakvolle tomaten. De smaak van macadamianoten komt heel goed tot zijn recht in zo’n recept.

Ben je vegetariër? Dan zijn macadamianoten een goede aanvulling op je voedingspatroon. Als vegetariër is het belangrijk om genoeg noten te eten, en macadamia’s zijn een hele goede keus omdat ze zo’n goede voedingswaarde hebben en vol zitten met gezonde vetten. Toen ik een tijdje een vleesloos dieet volgde, at ik mijn buikje rond aan macadamianoten en Braziliaanse noten!

Eet jij ook al veel macadamianoten? Ik ben heel benieuwd hoe jij ze precies eet. Laat dus een berichtje achter en vertel meteen wat jouw favoriete superfood is. Ben je een fan van noten en cacao, of gebruik je liever het poeder van bepaalde algensoorten? Ik hoor het graag!

Geef een reactie