Maca Superfoods

Ben je wel eens in het Andesgebergte geweest? Ik wel, het is werkelijk een betoverende omgeving! Maar dat daar een miraculeus knolletje groeide wist ik toen nog niet! Tegenwoordig weet ik er wel alles van. Daarom vertel ik jullie in deze blog alles over de maca, een knol die wonderen doet voor je gezondheid en waaromheen ook nog prachtige verhalen worden verteld!

Maca is zo speciaal dat het zelfs meer waard is dan goud. Voor de  komst van de Europeanen in Zuid-Amerika werd het al veelvuldig geconsumeerd door de indianen. Het schijnt dat de bladeren smaken als tuinkers. Hier gaan we het echter hebben over de wortel van de plant. Een echte weldoener!

Maca staat veel bekend om de gunstige werking op het hormonale stelsel. Volgens velen is het dé oplossing bij problemen met het libido! Het verhaal gaat dan ook dat de Spaanse conquistadores in Zuid-Amerika voor het eerst met maca in aanraking kwamen omdat hun paarden zich slecht voortplantten. Het inheemse volk raadde maca aan en warempel, het hielp!

cta-light-recepten

De veelzijdige gunstige werking van maca

Tegenwoordig kun je maca in poedervorm kopen en daardoor is het breed toepasbaar in het eten. Het is dus makkelijk in gebruik en heeft heel veel voordelen voor het lichaam. De belangrijke werkzame stoffen die het bevat zijn onder andere glucosinolaten, aminozuren, gezonde vetzuren, calcium, kalium, ijzer, magnesium, vele vitaminen, etc. Al deze stoffen hebben de volgende positieve werking:

  • Maca verhelpt en voorkomt hormonale stoornissen in het lichaam. Talloze functies in je lichaam worden aangestuurd door hormonen, dus het is heel belangrijk dat ze goed werken. Maca helpt alles op dit vlak in goede banen te leiden, waardoor je meer energie krijgt, je nieren goed werken en je een gezond libido hebt.
  • Goed voor lichaam en geest. Maca is goed tegen stress en alle geestelijke en lichamelijke gebreken die daarbij horen.
  • Goed voor je weerstand, net zoals alle andere superfoods!
  • Goed voor sterke botten: maca zorgt voor sterk botweefsel.

Dat maca heel waardevol spul is, is nu wel duidelijk. Het werd in het oude Peru op een gegeven moment zelfs als betaalmiddel gebruikt, omdat het zo waardevol was!

Maca in je dagelijkse voedingspatroon

Zelf heb ik nog niet zo vaak maca gegeten, ook al ben ik de laatste tijd wel helemaal into superfoods. Ik ben daarom heel benieuwd of jij er meer ervaring mee hebt. Heb jij wel eens maca gegeten? Hoe heb je het gebruikt en wat voor een hoeveelheden heb je tot je genomen? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en hoop dat jullie ze met mij en met elkaar willen delen!

Klik hier om maca te kopen

Lees ook de volgende blog uit deze Superfoods lijst: Bijenproducten
Lees ook de vorige blog uit deze Superfoods lijst: Cacao

Geef een reactie