Afvallen uit eten

Ik zit zo af en toe wel eens op Vakantieveilingen te kijken, en het werkt vreselijk verslavend! Maar met resultaat, ik ga binnenkort uit eten met ‘ik weet nog niet wie’ voor maar € 12,00 + de 4 euro administratie kosten dan. Dat maakt het altijd wel een beetje jammer. Maar ach, het is nog steeds een perfecte prijs voor een avondje eten (voor twee).

Als ik zit te bloggen of andere dingen doe op de pc heb ik eigenlijk altijd wel een venstertje open staan, een lekkere wellness behandeling bijvoorbeeld is ook niet gek op z’n tijd. Zoveel opzichten waar ik weer zin in hebt met mijn slanke lichaam, ik ben pas zelfs weer naar de zonnebank geweest! Bizar wat een turbo ding dat was, ik kwam eruit met een hoofd als een kreeft, niet normaal gewoon. En ik maar zeggen tegen die cassieré dat ik geen gevoelige huid had, ze zal wel gedacht hebben.

Maar even ‘to the point’:

Verstandig om uit eten te gaan? Misschien niet, maar je moet jezelf niet de dingen ontnemen die het leven leuk maken. Om eerlijk te zijn vond ik uit eten vroeger maar niks, die mensen die naar je kijken als je een patatje pakt, bah! Maar hou jij er wel van om af en toe een lekker hapje buiten de deur te eten? Of heb je een uitnodiging op de mat liggen van je schoonmoeder, nichtje of een vage kennis? Dat kan natuurlijk altijd! Maar hou wel rekening dat je een gezellige avond wil hebben, alleen dat je daar niet komt om het afvallen zonder dieet te vergeten. Binnen de kortste keren zit je daar elke dag en moet je ook nog naar een financieel coach. (Geintje)

Stiekem wil ik dit helemaal niet vertellen, van een avondje uit eten moet je genieten, dat ga ik ook zeker doen. Maar als je aan een avondje uit eten een (terecht) schuldgevoel wilt voorkomen kan ik wel een aantal puntjes noemen waar je op kan letten:

  • Een karaf water kan ook wonderen doen, dan heb je gelijk ook een blije eet partner want die hoeft dan niet te bobben.
  • Geen stokbrood met kruidenboter
  • Een heldere soep als voorgerecht, een salade kan natuurlijk ook!
  • Bestel de saus apart, zo kan je het zelf doseren
  • Een toetje, je kan er voor kiezen geen toetje te nemen

Probeer een combo te vinden waar jij het mee eens bent en achter staat. Wat je mij nog wel vaker zult horen zeggen: ‘Niet afschaffen maar minderen’. Niet, niet, niet klinkt alleen maar negatief! Alles mag, alleen wel binnen bepaalde lijntjes. Die lijnen moet je zelf gaan tekenen, met wat hulp van mij misschien.

Geef een reactie

1 comment

  1. Els

    Laat ik nu net vanavond uit eten gaan!

    Echt overdreven veel overgewicht heb ik niet dus ik hoop niet teveel bekijks te trekken als ik dat patatje in mijn mond doe, haha. Maar ik ga zeker gebruik maken van de paar kleine tips om er een beter gevoel aan over te houden.