Soms beland je in een situatie die aanvankelijk heel verdrietig is, maar pas later besef je dat je er eigenlijk veel van hebt geleerd. Een paar weken geleden maakte ik zoiets mee en hier wil ik jullie graag over vertellen, in de hoop dat sommigen van jullie iets aan dit verhaal zullen hebben en sneller naar een kindercoach durven te stappen als dat nodig is.

Klein verdriet en grote boosheid

Ik was op bezoek bij een goede vriendin die twee ontzettend leuke kindjes heeft (samen met haar al even leuke vriend). We zaten gezellig aan de thee en babbelden over van alles. Maar ik voelde dat ze ergens mee zat en toen ik vroeg hoe het nu écht met haar ging, barstte ze in tranen uit. Haar oudste zoontje Stef (8)was al maanden erg dwars en wilde niet meer naar school. Hij had woede-uitbarstingen en sliep ook nog eens slecht. Ze zag dat hij ongelukkig was en dat maakte mijn vriendin en haar vriend wanhopig. Niets is erger dan je kind zien lijden. Ik keek naar het zoet spelende kleine mannetje en moest zelf ook even slikken.

Vraag hulp van een kindercoach!

Ik heb mijn vriendin proberen te troosten, maar dat had natuurlijk weinig zin. Er moest iets gebeuren! Zij en haar gezin zijn op advies van familie naar een kindercoach gegaan. Want ze wilden niet meteen het medische circus in met Stef. Ze kwamen terecht bij een goede coach die hen direct gerust kon stellen: er was niets mis met Stef. Hij had geen ziekte of onoverkomelijke gedragsproblemen, maar hij was overprikkeld geraakt door onze snelle wereld en zijn drukke omgeving.

Speel de stress weg!

Wij volwassenen ervaren soms stress, maar kinderen ook! Op bepaalde leeftijden zijn ze daar erg gevoelig door. En met praten bereik je niet zo veel bij iemand van onder de tien. De kindercoach liet Stef zichzelf uiten door creatieve sessies met hem te doen, die mijn vriendin ook thuis met hem kon oefenen. Inmiddels gaat het al veel beter met Stef, maar ook met zijn kleine zusje die erg onder de situatie te lijden had. Mijn vriendin kan weer genieten van haar gezin en ze zijn zielsgelukkig met z’n viertjes. Daarom wilde ik jullie dit vertellen. Vraag hulp als je ziet dat je kind niet gelukkig is: de kindertijd duurt maar zo kort en daar wil je toch zoveel mogelijk uit halen? Een kindercoach kan je daarbij helpen!

Geef een reactie