hoe kan ik afvallen

Over geen enkele andere vraag wordt zoveel geschreven als ‘hoe kan ik afvallen?’. Afslanken en alles daaromheen is dan ook een dankbaar onderwerp voor vele tijdschriften en boeken. Magazines voor vrouwen besteden hele pagina’s vol aan afslanken, vrouwen kunnen hun ei kwijt in speciale rubrieken en deskundigen geven antwoord op de steeds weer gestelde vraag ‘hoe kan ik afvallen?’.

Er zijn tegenwoordig zoveel diëten en dieetmethodes, dat je door de bomen het bos niet meer zou zien. En wekelijks komt er wel weer iets nieuws bij, iets dat beweert revolutionair te zijn. Welke methode je kiest is uiteraard helemaal afhankelijk van jouw voorkeur.

Een simpel of een streng dieet, een eenzijdig of een gezond dieet, een revolutionair of een wonderdieet: het is allemaal mogelijk. Er is genoeg keus, maar hoe weet je nu wat je moet kiezen als je er geen verstand van hebt? Moet je zelf maar wat uitproberen of misschien een diëtiste inschakelen? Hoe weet je wie je kunt geloven? Wat moet je doen als in je hoofd steeds weer die ene gedachte rondspookt: hoe kan ik afvallen?

Hoe kan ik afvallen op een verantwoorde manier?

Het is niet meer dan begrijpelijk dat mensen soms echt niet meer weten wat ze moeten doen. Ze vragen zich dan ook vaak af: hoe kan ik afvallen op een verantwoorde manier? Advies is in deze belangrijk, maar van wie moet dat advies komen en hoe betrouwbaar is het? Sommige producenten van bepaalde dieetproducten zijn helaas alleen op winst uit. Andere diëten geven misschien wel het beloofde resultaat, maar vertellen je van tevoren niet dat hun methode ook nadelig kan zijn voor je gezondheid.

Zo is zijn er verschillende crash diëten. Erg populair en er worden zeker positieve resultaten mee geboekt. Helaas zijn er ook gevallen bekend van darmproblemen en galstenen, veroorzaakt door de eenzijdige eetgewoonten in dit afslankprogramma. Crash diëten zorgen ervoor dat je in korte tijd veel afvalt, maar na afloop kom je weer makkelijk aan.

Andere manieren die je kunt proberen als je je afvraagt ‘hoe kan ik afvallen’, zijn bijvoorbeeld afslankpillen, afslankthee en afslankcapsules. Zogenaamde wondermiddelen, maar als je deze pillen slikt en verder niet op je eetpatroon let, dan is helaas ook deze methode gedoemd te mislukken.

Verder heb je nog het appeldieet, het yoghurtdieet of juist een afslankprogramma gebaseerd op shakes en maaltijdvervangers. Alle drie methodes die wellicht kunnen werken, maar die zich niet op het voedingspatroon in het algemeen richten. Erg gezond zijn zij dan ook niet en ze kunnen voor een te eenzijdig eetpatroon zorgen. En zo blijft de gedachte ‘hoe kan ik afvallen’ steeds maar weer aanwezig op de achtergrond.

Hét antwoord

Hoe kan ik afvallen op een gezonde manier, zonder mijn lichaam te schaden? Voor de leek, die moet kiezen uit afslankpillen, maaltijdvervangers en dure en ongezonde diëten, is dit nog steeds een moeilijk onderwerp. Misschien wil je alles wel proberen om van die kilo’s af te komen: dit is echter niet alleen slecht voor je gezondheid, ook je portemonnee zal er niet blij mee zijn. Als je je bovendien bezighoudt met het onderwerp ‘hoe kan ik afvallen’, dan wil je dit zo snel mogelijk realiseren. Je hebt geen tijd, zin en motivatie om eerst van alles uit te proberen.

Ik wil je dan ook graag mijn antwoord geven op de vraag ‘hoe kan ik afvallen?’. Het beste dieet is namelijk geen dieet! Misschien zal je dit vreemd vinden of zelfs niet geloven, maar uiteindelijk heb je zelf de sleutel tot afslanken in handen. Door je eetpatroon namelijk te veranderen, kun je resultaten halen die blijvend zijn. Nee, je hoeft niet ineens op crackers te gaan leven. Het gaat om het uitbannen van slechte gewoontes, zoals snoepen en snacken, en het aanleren van goede gewoontes, zoals veel water en groene thee drinken en veel fruit en groente eten. Je valt af en het jojo-effect blijft uit. Dus: hoe kan ik afvallen? Op deze manier kun je (blijvend) afvallen! Wil je toch per se aan een dieet, dan raad ik TimFit aan. Slank zijn is een manier van leven, niet meer en niet minder!

Geef een reactie

2 comments

  1. sjors

    Ik dacht dat met afvallen dat je altijd je lichaam beschadigt?

    • Nadia Bievinck

      Met afvallen je lichaam beschadigen? Als je op een verkeerde manier met de verkeerde methodes afvalt kan je inderdaad je lichaam beschadigen, maar door gezonder te gaan leven beschadig je je lichaam niet natuurlijk! 😉