tips-afvallen-experts

Gezond en blijvend afvallen is een wens die veel mensen hebben, toch gebeurd het vaak dat mensen de gedachte hebben dat afvallen voor hen niet mogelijk is en zij waarschijnlijk nooit kilo’s kwijtraken. Deze gedachte is begrijpelijk, maar zeker niet waar. Een andere gedachte die veel mensen vasthoudt, is dat zij een strikt dieet nodig hebben om overtollig vet te verliezen. Natuurlijk helpen zulke diëten je om af te vallen, maar het is niet de enige manier om af te vallen. Het dient meer als een hulpmiddel.

Wanneer mensen willen afvallen, is het vaak zo dat men niet zo goed weet hoe men dit kan bereiken, wat zij moeten doen en wat ze moeten eten. In dit artikel worden een aantal belangrijke aspecten benoemd rondom vetverliezen en een blijvende gezondere levensstijl. Wil je deze resultaten behalen en afvallen zonder dieet, dan zal het echter wel noodzakelijk zijn om gemotiveerd te zijn en vastberadenheid te tonen.

Voeding

Het verliezen van overtollig vet is niet voor elke persoon even makkelijk, maar dat betekend niet dat het niet voor elk persoon haalbaar is. Het kan zo zijn dat de stofwisseling van sommige mensen snel is, waardoor meer energie verbrandt wordt dan een persoon met een langzame stofwisseling. Hierdoor lijkt het wel alsof sommige personen alles kunnen eten en toch niet lijken aan te komen. Afvallen is voor iedereen mogelijk en zelfs ook zonder dieet.

Het eerste belangrijke aspect om af te vallen zonder een dieet is de voeding. Je voeding is van de grootste invloed met betrekking tot aankomen en afvallen. Belangrijk om te weten is dat je enerzijds moet opletten hoeveel je eet, maar nog belangrijker is wat je eet. Zo is het zeker niet onverstandig om op de calorieën te letten, maar wat nog beter is om eens kritisch te kijken wat je eet. Zo eten wij met zijn allen steeds meer fabrieksproducten, die echter vaak rijk aan koolhydraten en calorieën zijn en slechts weinig goede voedingsstoffen bevatten. Wil je afvallen zonder dieet, dan is het als eerste zaak om meer kennis op te doen op welke voeding nou goed is om te eten en welke voeding je beter links kan laten liggen.

Eigenlijk is het zo dat natuurlijke voeding veel voedingsstoffen bevatten en dus beter zijn dan fabrieksproducten. Kies daarom veel voor fruit en groenten. Een andere goede tip is om bijvoorbeeld de dag te starten met een eiwitrijk ontbijt zoals kwark of eieren. Eiwitrijke voeding bevat namelijk een verzadigend effect. Dit houdt simpelweg in, het starten van de dag met een eiwitrijk ontbijt zal ervoor zorgen dat je niet zo snel een hongergevoel ervaart en dus zo op een simpele manier minder neigt naar veel eten en tussendoortjes. Dit is een kernaspect van het eiwitdieet en is zeker aan te raden.

Beweging

Een slankere buik door buikspieroefeningen te doen is een fabeltje. Het is natuurlijk wel zo dat je buikspieren hierdoor sterker worden en je ook zeker calorieën verbrandt, maar het is niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen. Bewegen versterkt ontzettend de resultaten die je behaald naast het eten van de juiste voeding. Als je doel is om af te vallen, dan helpt het zeker om ook duursporten te doen als roeien, hardlopen, spinnen zwemmen of een vorm van intervaltraining. Dit is het meest effectief wanneer je dit ongeveer minimaal 30 minuten doet.

Het een tot drie keer sporten per week kan flink helpen bij je resultaten. Ook krachttraining is een verstandige keuze, aangezien zodoende meer spiermassa wordt opgebouwd. Tijdens krachttraining verbrandt je ook zeker calorieën, maar een belangrijk effect is ook dat grotere spieren meer energie verbranden en ook in rusttoestand. Zo kan je dus meer calorieën verbranden bij het afvallen zonder dieet.

Verhogen van de stofwisseling

Naast de aspecten van voeding en beweging op het gebied van afvallen zonder dieet, is het ook verstandig om met andere aspecten rekening te houden die dit proces kunnen versterken. De stofwisseling is eigenlijk de snelheid waarmee het lichaam energie verbrandt om zichzelf te onderhouden. Nu is het zo dat je deze stofwisseling kan verhogen door een aantal concrete tips toe te passen:

  • Water: Je lichaam voert afvallen stoffen aan en af, wat ook wel bekend staat als de stofwisseling en maakt daarbij gebruik van vocht. Drink om deze reden voldoende vocht en dan met name water, aangezien het drinken van niet genoeg vocht ervoor zorgt dat de stofwisseling vertraagd wordt.
  • Slaap: Wanneer je te weinig slaapt tast dit de koolhydraat verwerking aan, vertraagd het de stofwisseling en krijg je sneller honger. Tijdens het slapen verbrandt je lichaam energie en om die reden is het nodig om voldoende te slapen. Daarnaast zorgt vermoeidheid er ook voor dat je meer eet.
  • Sporten: Het is al genoemd, maar door sporten verbrandt je calorieën en versterk je ook de stofwisseling. Een grotere spiermassa resulteert in een hogere energieverbranding en ook in rusttoestand.
  • Voeding: Er is bepaalde voeding die ervoor zorgt dat de stofwisseling een boost krijgt. Zo zijn bekende producten onder andere pepers, bessen, groene thee en appels. Het eten van deze producten kan de stofwisseling versnellen.
  • Vaker eten: Wanneer je ervoor zorgt dat het aantal eetmomenten toeneemt en er minder tijd zit tussen de maaltijden maakt dit de stofwisseling constant. Weinig eetmomenten zorgt ervoor dat de stofwisseling wordt vertraagd en er dus minder energie verbrandt wordt.

Conclusie

Afvallen zonder dieet is zeker mogelijk. Het is niet noodzakelijk om een dieet te volgen, maar het kan zeker helpen. Wil je echter zonder een vast dieet te werk gaan dan is het verstandig om met de beschreven punten aan de slag te gaan. Een belangrijke stap in de goede richting is om meer kennis op te doen over goede voeding en ook een goede motivatie te vinden, aangezien het op die punten vaak mis gaat. Vindt je het lastig om gemotiveerd te raken, dan kan ik je aanraden om het met iemand samen te doen. Op die manier sta je er niet alleen voor en kan je elkaar motiveren. Ga om die reden samen sporten en geef elkaar tips.

Afvallen zonder dieet is een geschikte manier om blijvend resultaat te bereiken en op de lange duur een gezondere levensstijl op te bouwen en je lekkerder in je vel te voelen. Het vraagt echter wel een verandering van je in je huidige eetpatroon en eventueel tijd als je er ook bij wilt sporten. Echter is dit het meer dan waard en hoeft het niet altijd als iets vervelend te voelen, aangezien er nog steeds lekker gegeten mag worden en je niet perse in je eentje hoeft te sporten.

Afvallen zonder dieet is zeker aan te raden, maar wanneer je echt niet goed weet welke voeding je moet eten, kan het ook goed zijn om voor een dieet te gaan als het koolhydraatarm dieet of het eiwitdieet.

Geef een reactie