Soepdieet recepten

Een bekend crash dieet is het soepdieet. Dit dieet staat ook wel bekend onder de namen 7dagen dieet of het koolsoepdieet. Voor het dieet dient men een soep te bereiden volgens een recept. De bereide soep mag vervolgens onbeperkt gegeten worden tijdens de 7 dagen van het soepdieet. Voor het soepdieet zijn verschillende recepten te verkrijgen. Voor het recept zijn verse groenten noodzakelijk omstanders ver weg de meeste vitamine en mineralen bevatten. De ingrediënten die voor  het soepdieet gebruikt kunnen worden zijn:

 • Hele witte kool
 • 4 tomaten
 • 4 grote wortels
 • 1 selderij
 • 6 grote uien
 • 3 groene paprika’s
 • 2 bouillonblokjes (naar keuze)
 • 1,5 liter water
 • Peper, knoflook en minimaal zout gebruiken

Het bereiden van de soep

Alle verse groenten dienen van te voren gewassen en gesneden te worden. Kook de groenten gaar in 10 tot 15 minuten. Doe de twee bouillonblokjes erbij en laat dit geheel op een laag vuurtje door koken. Om de soep op smaak te maken mag er wat peper, knoflook of andere kruiden worden toegevoegd. Zout mag alleen met mate worden toegevoegd aan de soep. Het geheel dient minimaal nog 2 uur zachtjes door te garen. Zodra de soep klaar is kan er begonnen worden met het soepdieet. Tijdens de 7 dagen mag de soep onbeperkt gegeten worden. Het soepdieet mag maximaal 7 dagen achtereenvolgens gevolgd worden. Na de eerste 7 dagen dient er 7 dagen rust gehouden te worden, voor er weer begonnen mag worden met het soepdieet.

Het 7 dagen stappenplan bij het soepdieet

Het soepdieet is een streng maar makkelijk te volgen dieet. Het enige wat gedaan moet worden om af te vallen is het eten van de gemaakte soep. In 7 dagen tijd kan er met het soepdieet tot wel 7 kilo gewichtsverlies optreden het is wel van belang om onderstaand 7 dagen stappenplan strikt te volgen.

Soepdag 1

Eet zoveel soep als je op kan en eet naast de soep zoveel mogelijk fruit, met uitzondering van bananen.

Soepdag 2

Wederom mag de soep onbeperkt gegeten worden. Daarnaast mogen alle groenten gegeten worden, vandaag staat er geen fruit op het menu. Bij het avondeten mag één gekookte aardappel gegeten worden naast de soep.

Soepdag 3

Onbeperkt eten van de soep, fruit (uitzondering van bananen) en groenten. Dit keer geen aardappel bij het avondeten.

Soepdag 4

Vandaag mogen er maximaal 8 bananen gegeten worden. Dit mag omdat de afgelopen drie dagen het lichaam het minimale aan voedingsstoffen heeft binnengekregen. Wederom mag de soep onbeperkt gegeten worden. Dag 4 moet gezien worden als een soort van tussen dag. Het lichaam moet even weer bijtanken.

Soepdag 5

Eet minimaal één keer de soep van het soepdieet. Verder is vandaag toegestaan kip, rundvlees of vis en 6 grote tomaten (zonder zout).

Soepdag 6

Wederom minimaal één keer de soep en daarnaast onbeperkt rundvlees en groene bladgroenten eten.

Soepdag 7

Drink zoveel als mogelijk ongezoet fruitsap. Eet daarnaast groenten en zilvervliesrijst zoveel als je op kan. De soep dient minimaal één keer gegeten te worden.

Voor iedere dag geldt dat er meer dan voldoende water gedronken moet worden. Aangeraden wordt om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken. Door het vocht zal het lichaam afvalstoffen en gifstoffen via de urinewegen uit het lichaam leiden. Het 7 stappenplan moet strikt gevolgd worden, er mag absoluut niet gezondigd worden.

Belangrijk is wel dat dit alleen gedaan wordt wanneer er een detox kuur nodig is. Crash diëten zijn namelijk helemaal niet goed voor je, omdat je voedingsstoffen kunt gaan missen. Hierdoor is het belangrijk dat, wanneer je dit zelfstandig wilt volgen, je luistert naar je lichaam. Voel je je slap? Ga dan wat groenten eten of iets anders gezonds.
Wat wij wel aanraden is om dit crash dieet alleen te volgen wanneer je lichaam echt nodig gezuiverd moet worden. En dan het liefst onder begeleiding om te bepalen of je lichaam dit echt nodig heeft.

Heb jij dit dieet zelfstandig of onder begeleiding gevolgd? Laat ons dan weten hoe dat gegaan is.

Geef een reactie

4 comments

 1. Grietje

  Dit lijkt mij een heel erg saai dieet en ik vraag me ook af hoe gezond het is. Wat is jouw mening over dit dieet Nadia, zou je het aanraden om het te volgen?

  • Nadia Bievinck

   Goedemorgen Grietje, Ik ben zelf geen voorstander van het Crash Dieet, zeker niet als je het ‘zomaar’ gaat doen om af te vallen. Omdat je deze levensstijl nooit kunt volhouden zal je dus na het dieet direct weer terugvallen in je oude leef- en eetgewoontes waardoor je super snel ook weer op je eigen gewicht komt. Als je een crash dieet verstandig gebruikt in combinatie met coaching of met een consultant die je kan leren hoe je nieuwe eetgewoontes aanleert dan kan je het overwegen.

   -2
   • Grietje

    Hoi Nadia, dank je wel voor het reageren, het is me helemaal duidelijk! Het leek mij al geen leuk dieet om te doen, maar als jij het ook niet aanraad dan ga ik proberen op een andere manier wat kilo’s kwijt te raken. Had al even bij beste methodes gekeken en denk dat ik daar eens een uit ga zoeken.

    -1
 2. Mirjam K.

  Grietje, het lijkt mij ook echt heel erg saai om 7 dagen bijna niets anders als soep te eten ben ik helemaal met je eens. En op 8 bananen op een dag?? Hoe verstandig is dat? Volgens mij is dat niet goed voor je darmen, volgens mij raak je helemaal verstopt. Bananen hebben dat effect toch??!