Er zijn vele groepslessen die je kunt gaan volgen bij je sportschool. Zumba, spinning, pilates en aerobics om maar een aantal te noemen. Allemaal beloven ze resultaat en gewichtsverlies. Hoe zit dat?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Er is geen één groepsles die er bovenuit schiet en meer resultaat biedt dan een andere groepsles. Het hangt van een aantal factoren af:

– de intensiteit
– de instructeur/instructrice
– de juiste voeding
– je inzet

Intensiteit van groepslessen

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen bij het artikel over cardiotraining is de intensiteit het allerbelangrijkste. Hoe intensiever de workout, hoe meer calorieën u verbrandt. Groepslessen die de vetverbrandingszone aanhouden kun je beter overslaan.

De instructeur/instructrice

Belangrijk is de kennis van de instructeur of instructrice die de groepsles verzorgd. De instructeur moet ten alle tijde individuele aandacht geven aan de sporter. Bij een groepsles zal iedere sporter op een ander conditieniveau zitten. De instructeur moet hier op inspelen en zorgen dat de les voor ieder individu de juiste intensiteit kent.

De juiste voeding

Intensief sporten zonder de juiste voeding zal weinig tot geen resultaat opleveren. Wil je serieus gaan sporten om af te vallen kijk dan ook serieus naar je huidige voedingspatroon. Lees meer over de juiste voeding in het artikel Wat moet ik eten?

Je inzet

Luister goed naar de instructeur. Zet door ook al heb je het even moeilijk. Geef niet te snel op en ga stapje voor stapje je grenzen verleggen. Alleen zo bereik je de beste resultaten. Concluderend kunnen we zeggen dat je moet kijken naar welke groepsles het beste bij je past. Er is geen groepsles die meer biedt dan een ander. Ben je meer een fietser? Probeer dan eens een groepsles spinning mee te doen. Hou je meer van dansen? Misschien is Zumba of aerobics meer iets voor jou. Veel sportscholen bieden een gratis proefles aan. Maak hier gebruik van!

Geef een reactie