Zoals de naam van dit dieet al doet vermoeden, is het Groene Dieet vooral gericht op de inname van (weliswaar verse) groenten. Groenten zijn bij uitstek één van de gezondste voedingswaren dus van een Groente Dieet zal je niet enkel vermageren maar in het algemeen zal jouw lichaam veel gezonder worden.

Samenvatting van het Groene Dieet

Om het optimale uit dit dieet te halen, is het niet onbelangrijk om even te vermelden dat je het best op zoek gaat naar verse groenten, bijvoorbeeld van de markt. Deze bevatten de meeste voedingsvezels en smaken bovendien veelal lekkerder dan de voorverpakte groenten.

Je kan een eigen mix aanmaken van de groenten die je graag hebt, maar toch is het belangrijk dat er genoeg variatie in je menu zit. Dit om geen patroon te kweken van steeds dezelfde groenten te eten op dezelfde dag, want het is niet haalbaar om dit vol te gaan houden.

Het is belangrijk om zo goed mogelijk op een vast tijdstip je maaltijden in te eten. Hierdoor wordt jouw lichaam als het ware afgestemd op het eten van voedsel, wat ervoor zorgt dat het minder snel jouw spiermassa’s zal aanspreken. Bij een tekort aan voedselinname breekt het lichaam immers eerst de spiermassa af voordat het overgaat op het lichaamsvet.

Tussendoor kan je natuurlijk wel een gezonde snack eten zoals een wortel, een stukje komkommer of enkele schijfjes tomaat.

Vergeet ook niet veel water te drinken tijdens en tussen jouw maaltijden, dit laat het spijsverteringsstelsel steeds goed doorwerken, waardoor eten rapper verteerd zal worden.

Ook het Groene Dieet heeft meer nodig dan alleen groenten.

Vergeet niet dat het lichaam meer nodig heeft dan enkel groenten om goed functionerend te kunnen werken. Hoewel het Groene Dieet vooral uit verse groenten bestaat, mag je zeker niet vergeten af en toe een (liefst) vetarm stukje vlees naar binnen te werken. Ook aardappelen zijn in beperkte mate toegestaan.

Laat uw reactie achter over het Groene Dieet

Iedereen heeft een andere smaak en voorkeur voor groenten, maar aangezien er zodanig veel verschillende soorten zijn, is het geen probleem om de mix te vinden die jou aanspreekt! Zijn er groenten die jij absoluut in dit dieet wil terugzien?

Welke zou je achterwege laten? Spreekt het Groene Dieet jou aan? Laat het weten in de reactieruimte onderaan!

Geef een reactie