Goedkoop en gezond

Denk jij dat gezond en vers eten veel geld kost? Dan heb je het mis! Je hoeft er echt geen baan bij te nemen om een gezonde levensstijl te kunnen hebben. Ik durf zelfs te beweren dat je door het kopen van ongezonde producten veel duurder uit bent. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe je het aan moet pakken. Slim, slank en superbewust: zo doe je het!

Minder vlees

Kijk maar eens goed in je boodschappenmandje. Waar staan de hoogste bedragen op? Tien tegen één dat je een duur stukje vlees uit het schap hebt gepakt. Vlees is namelijk een prijzige liefhebberij, en teveel ervan is ook nog eens behoorlijk ongezond. Een blikje tonijn is veel goedkoper en daarmee maak je heerlijke pastaschotels en maaltijdsalades. Ook peulvruchten en noten zijn goede vleesvervangers en, heel belangrijk: erg lekker. Je weekmenu wordt zo veel gevarieerder!

TIP: Op de markt betaal je vaak weinig voor goed eten!

Vers is gezonder én goedkoper

Veel mensen vinden het makkelijk om maaltijden te maken met behulp van pakjes. Zelf nog een paar dingetjes toevoegen, de stappen volgen en: klaar! Maar (deels) kant-en-klare maaltijdpakketten, sauzen en voorbewerkte groenten of rijst zijn eigenlijk best duur. En weet je wel wat er allemaal in zulke sausmixjes zit? Weinig goeds, kan ik je vertellen. Je kunt het veel makkelijker allemaal zelf! Ook als je geen held in de keuken bent. Op internet wemelt het van goede, eenvoudige recepten. Gebruik gewoon eerlijke, verse producten: dat is beter voor je figuur, je krijgt gezonde voedingsstoffen binnen en je bent ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

TIP: Seizoensgroenten en -fruit zijn een stuk goedkoper dan van ver geïmporteerde producten.

Minder is meer!

Pure producten vullen je dagelijkse behoefte aan voedingstoffen prima aan. Je hebt minder honger en eet dus ook minder. Zogenaamd ‘goedkope’ en ongezonde producten bevatten veel calorieën, maar weinig voedingswaarde waardoor je snel weer trek krijgt. Ze bezorgen je dus behalve een hoge kostenpost ook nog die extra kilo’s waar je juist vanaf wilt. Laat ze maar liggen en haal eerlijke producten. Minder is uiteindelijk meer!

Geef een reactie