De laatste tijd is er heel veel te doen over de zogeheten ‘superfoods’. Dit is een handjevol voedingsmiddelen dat extra gezond is voor lijf en leden. Kon je ze voorheen alleen maar kopen in speciale kleine winkeltjes die gespecialiseerd waren in biologische producten, nu kun je ze ook in diverse supermarkten vinden. Gezond eten is net zo’n veelbesproken onderwerp, daarover kun je op internet heel veel lezen en ook op radio en televisie wordt er menig gesprek aan gewijd.

Nu kun je aan de hand van superfoods natuurlijk ook extra gezond eten. Stel nu dat je heel graag je voedingspatroon wilt aanpassen, omdat je bijvoorbeeld wat overgewicht hebt of omdat je je steeds zo moe voelt en weinig fut hebt. Op wat voor manier kun je dat beter doen dan door voedsel te eten dat rijk is aan allerlei essentiële voedingsstoffen. Superfoods passen goed in het lijstje met gezonde voedingsmiddelen, dus daarom kun je ze uitstekend gebruiken als je gezond wilt eten om af te vallen of gewoon om je beter te voelen.

Gezond eten aan de basis van gelukkig leven

Waarschijnlijk weten de meesten van ons wel dat gezond eten aan de basis staat van gelukkig leven. Als je goed en gezond eet, zal je lichaam daarop reageren. Hetzelfde geldt natuurlijk als je niet gezond eet, je lichaam zal dan sneller moe zijn en je zult mogelijk ook vatbaarder zijn voor ziektes. Dat wil iedereen zonder twijfel het liefst vermijden. We willen allemaal dat we voldoende energie hebben om alles te kunnen doen wat we willen in het dagelijks leven dat toch al zo druk is. De basis daarvoor is je voedingspatroon. Oftewel, gezond eten!

Enkele superfoods op een rijtje

Als je wilt gaan beginnen met het verwerken van de verschillende superfoods in je dagelijkse voedingspatroon, is het om te beginnen fijn om te weten welke producten allemaal tot deze ‘super voeding’ worden gerekend. Daarom geven we je hieronder een lijstje. Deze super gezonde producten worden overigens onderverdeeld in verschillende categorieën. Je zou kunnen zeggen dat er 10 belangrijke superfoods zijn en dan nog een stel minder belangrijke. De meeste van deze voedingsmiddelen zijn zoals gezegd tegenwoordig zelfs in de supermarkt te koop, dus je hoeft niet eens zo heel erg je best te doen om ze te vinden. En anders kun je het vast bij een speciaalzaak vinden. Hierbij de tien belangrijkste producten op een rijtje:

 • Goji bessen
 • Cacao
 • Maca
 • Bijenproducten
 • Spirulina
 • Blauwe of groene algen
 • Aloë vera
 • Hennepzaad
 • Kokos

Sommige producten in het bovenstaande lijstje komen je ongetwijfeld bekend voor en andere zijn misschien nieuw voor je. Deze levensmiddelen kun je op diverse manieren in je dieet opnemen. Zo creeër je een dieet dat je niet alleen doet afvallen, maar ook voldoende voedingsstoffen geeft om je gezond te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitgebalanceerd eiwitdieet.

Ook de volgende voedingsmiddelen zijn te verwerken in je dieet:

 • Açai bessen
 • Camu camu
 • Chiazaad
 • Inca bessen
 • Lucuma poeder
 • Braziliaanse bonen
 • Macadamia noten

Afvallen door gezond eten en superfoods

De producten die we in deze blog noemen zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Er zijn online talloze recepten te vinden waarin deze levensmiddelen een hoofd- of bijrol spelen. Als jij op een optimale manier met je voeding om wilt gaan, doe je er goed aan om zo gevarieerd mogelijk te eten en daarbij voeding te kiezen die de essentiële stoffen bevat waardoor jouw lichaam in topconditie blijft.

Superfoods kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl en een gezonder lichaam. Natuurlijk zijn deze producten met allerlei andere voedingsmiddelen te combineren, dus je kunt eindeloos veel variaties maken. Hierdoor wordt het koken met superfoods nooit saai.

Gezond eten is natuurlijk altijd goed, maar als je bezig wilt gaan met afvallen is het al helemaal belangrijk om gezond te eten. Bij afvallen ga je vaak minder eten dan voorheen en dan is het super belangrijk om voedsel te nuttigen dat rijk is aan alle belangrijke bouwstoffen die je lichaam nodig heeft. In superfoods komt een hoge concentratie van bepaalde stoffen voor, zoals bijvoorbeeld antioxidanten.

Ga je dus werken aan een gezondere levensstijl, dan is het onderzoeken van de mogelijkheden van superfoods een onmisbaar onderdeel. Door je in te lezen in deze producten en hun eigenschappen, kun jij voor jezelf een uitgebalanceerd dieet samenstellen. Of als dat te ingewikkeld is, kun je op onze website genoeg ideeën opdoen die je verder op weg helpen. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden van deze nieuwe trend en over de gezondheidsfactor ervan. Jij ook?

Vertel ons over jouw ervaringen met superfoods en deel recepten waar jij zelf helemaal weg van bent. Laat hier een reactie achter!

Geef een reactie