Veel mensen hebben een doel voor ogen, een ideaal lichaam, je hebt een gewicht in je hoofd wat je volgens je vrienden en familie ‘moet’ wegen. Maar wie bepaald eigenlijk hoe jij er uit moet komen te zien? Jij zelf toch? Afvallen hoeft geen grote klus te zijn…

Heel veel mensen vergeten in de weg naar het ideale gewicht hun zelf en vallen daardoor snel terug in oude eetgewoontes, omdat je denkt daar gelukkiger van te worden.

Als je gelukkiger gaat afvallen is deze kans veel kleiner. Je kan toch veel beter van elke dag genieten, 24/7, ja inderdaad ook als je slaapt. Want afvallen is niet alleen slank en mooi worden. Natuurlijk het komt er wel bij kijken, en er mooi en goed uit zien vind ik zelf ook heel erg belangrijk, maar waar het uiteindelijk toch om draait is dat je zelf gelukkig bent. En als je met een snel dieet alleen maar door het stof moet gaan om je doel te bereiken ga je denken dat slank leven geen pretje is, toch? Niks is minder waar, als je gezonder gaat leven op de juiste manier met de juiste middelen hoef je geen moeite te doen om af te vallen.

Je valt gelukkiger af omdat je kunt doen en laten wat je wilt. Ja, wel met een aantal kanttekeningen, maar die kanttekeningen hebben elk voor zich ook een voordeel.

Het is misschien een beetje zweverig gebabbel, maar om het even kort samen te vatten:

“Zodra je slanker gaat leven, gezonder gaat leven dus, voel je jezelf fitter en gezonder. Je hebt in veel meer dingen zin en kan meer dingen doen, je wordt blijer en kunt trots zijn op de dingen die je bereikt en behaald. Eten maakt tijdelijk geluk, maar wat is er mooier dan een gezond en gelukkig leven zoals je lichaam het bedoeld heeft?”

Jep, heel cliché, ik weet het! Maar het is zó waar…

Afvallen hoeft geen zware klus te zijn of iets om tegenop te zien, jou ideale lichaam is iets waar je gelukkig naar toe kan werken, jij beslist of je gelukkig kan afvallen.

Geef een reactie

1 comment

  1. Leonie

    Hoi Nadia,
    Dat is zo waar! En gelukkiger worden begint met jezelf accepteren en ook accepteren dat het niet altijd meteen lukt en dat je ook wel eens een slechte dag hebt waarin je wel teveel eet en dat dat ok is en geen schande.