Iedereen wilt graag lichamelijk klaar zijn voor de zomer. Voor de meeste mensen betreft dit het buikvet verliezen, zodat men met een strakkere buik het strand kan betreden. Vaak wordt er wat minder aan de buik gedacht tijdens de koude maanden en komt men er in het voorjaar achter dat er eigenlijk wat kilootjes af moeten. De meeste mensen kiezen dan ervoor om veel te gaan sporten en aan cardio te gaan doen. Dit is zeker een goede keuze, maar vaak blijft blijvend resultaat achter of raakt men het gauw zat.

Het is beter om bewuster te worden op het gebied van voeding en sporten meer als een extra hulpmiddel te zien. Zo kan je gezond afvallen door alleen op je voeding te letten en flinke resultaten behalen zonder drie keer per week op de loopband te hoeven staan. Een ontzettend effectief dieet is het eiwitdieet wat ook heel simpel werkt.

Waarom werkt het eiwitdieet?

Het eiwitdieet is ontzettend populair en dat is grotendeels te wijden aan de effectiviteit en hoe simpel het dieet werkt. Het dieet gaat voornamelijk om het eten van eiwitrijke voeding gedurende de hele dag. Eiwitten geven namelijk een constante energieafgifte gedurende de dag. Eiwit is lastig te verteren en blijft lang in de maag. Zolang je maag vol zit, dan neig je minder snel naar nieuwe voeding. Het eten van eiwitten zorgt er dus voor dat er lang energie wordt afgegeven en je dus gemakkelijker minder calorieën kunt eten en dus gezond kunt afvallen.

Uiteindelijk draait afvallen om het eten van minder calorieën. Waar de meeste diëten streng kijken naar het aantal calorieën, probeert het eiwitdieet op een natuurlijke manier minder calorieën binnen te krijgen. Dit houdt dus eigenlijk in, dat je heel gemakkelijk minder calorieën binnen krijgt zonder heel veel honger te hebben elke dag. Het eiwittendieet is dus kenmerkend in haar eenvoud en in het feit dat je nog steeds lekker mag eten.

Voeding binnen het eiwitdieet

Voedingsmiddelen die vaak terugkomen binnen het eiwitdieet zijn: vis, vlees, noten, kwark, eieren, havermout, peulvruchten en vele verschillende groenten. Deze voedingsmiddelen zijn eiwitrijk en zijn dus geschikt binnen dit dieet. Andere producten die vaak terugkomen zijn: fruit, groenten, voedingsmiddelen met gezonde vetten en voedingsmiddelen met veel complexe koolhydraten. Het eiwitdieet focust dan wel grotendeels op het eten van eiwitten bij elke maaltijd, toch is het niet verstandig om de koolhydraten en de vetten te schrappen uit je voedingspatroon. Je lichaam heeft ook deze twee energiebronnen nodig.

Kies wel voor complexe koolhydratenbronnen zoals: havermout, zilvervliesrijst, volkoren brood of volkoren pasta. Deze koolhydraten zijn namelijk ook lastiger te verteren voor het lichaam en geven ook een constantere energieafgifte en helpen uiteindelijk dus ook bij het afvallen. Gezonde vetten heeft het lichaam ook nodig en goede voedingsmiddelen zijn: olijfolie, notenolie, vette vis, noten, zaden en avocado.

Snel resultaat

Het eiwitdieet focust niet zozeer op een bepaald aantal calorieën, maar zorgt ervoor dat het lichaam minder behoefte heeft aan nieuwe calorieën. Binnen dit dieet kan je dus alsnog normale hoeveelheden eten en ook nog eens heel lekker en veelzijdig. Met dit dieet kan je snel vet verbranden en buikvet verliezen en zeker in combinatie met duursporten of krachtsport. Door dit dieet te volgen eet je gezonde voeding en kan je gemakkelijk bijvoorbeeld 500 calorieën per dag minder eten. Zo kan je snel buikvet verliezen en gezond afvallen.

Vet verbranden door middel van gezond afvallen is een betere optie, dan een dieet te kiezen wat flink calorie beperkend is. Door flink te minderen in het aantal calorieën mis je een hoop voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft en komt je lichaam ook energie tekort. Het gevolg hiervan is dat je je snel moe, lusteloos, misselijkheid en hoofdpijn krijgt. Met het eiwitdieet blijf je zeker lekker in je vel zitten, doordat je veel gezonde voeding binnenkrijgt en je daarnaast ook vet verbrandt. Met dit dieet kan je dat vervelende buikvet verliezen voor de zomer op een gezonde en snelle manier.

 

Geef een reactie