Vorige week zijn we begonnen met een reeks aan berichten waarin ik je tips geef om fit te worden voor de zomer. De officiële zomer staat inmiddels op de drempel, maar voordat je op zomervakantie gaat heb je waarschijnlijk nog wel een paar weken de tijd om in shape te raken. Waar we vorige week keken naar het laaghangende fruit om buikvet te verbranden, heb ik vandaag een tip voor je die je kan helpen wat gezonder te eten. Dat de sleutel tot afvallen ligt in een gezonde levensstijl is je hopelijk wel bekend. Maar welke rol spelen groenten en fruit daarin nu eigenlijk en welke groenten kunnen je helpen bij het sneller verliezen van buikvet?

Belang van groenten & fruit in je levensstijl

Groenten en fruit worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek, want wie is er niet opgevoed met het idee dat groenten en fruit belangrijk zijn voor de vitaminen? Ik zal ook zeker de laatste zijn die dat zal ontkennen, maar toch wil ik wel een aantekening maken bij deze gedachte. Vitaminen zijn namelijk belangrijk om jezelf fit en vitaal te voelen, maar er speelt meer bij groenten en fruit..

Groenten

Er zijn verschillende soorten groenten die je kunnen helpen bij het verbranden van vet en het afvoeren van vet uit je lichaam. Een greep uit deze groenten is hieronder voor je opgenomen.

  • Tomaten: Tomaten zijn rijk aan vitamine c. Vitamine c wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en dit zuur versnelt de stofwisseling. Dit betekent dus dat je meer vet zal verbranden en sneller buikvet zal verliezen.
  • Kool: Voor kool geldt min of meer hetzelfde als voor tomaten, alleen is de werkzame stof hier niet de vitamine c, maar de jodium die in de kool zit. Deze jodium heeft invloed op de schildklier, die op zijn beurt weer invloed heeft op de stofwisseling. Zie daar, weer een snellere stofwisseling waardoor er minder vet opgeslagen wordt als reserve voor je lichaam.
  • Bieten: Bieten zijn vochtafdrijvend, waardoor je snel wat gewicht zal verliezen. Dit is alleen geen lange termijn oplossing voor afvallen. Bieten hebben alleen nog een ander geheim wapen.. Er zit een kleine (gezonde) hoeveelheid chloor in de bieten. Dit chloor heeft invloed op het lymfesysteem, wat vervolgens overtollig vet uit het lichaam zal verwijderen.
  • Komkommer: Komkommer bestaat voor een groot gedeelte uit water. Het geeft je daardoor een voldaan gevoel, waardoor je niet zo snel een hongergevoel krijgt. Verder bestaat komkommer voor een beperkt deel uit sulfaat. Dit sulfaat zorgt er voor dat er minder vet opgeslagen kan worden in het lichaam

Fruit

Fruit is gezond, daar wil ik geen misverstand over laten verstaan. Het is alleen wel zo dat het goed is om op te letten op welke fruitsoorten je eet en in welke hoeveelheden. Banaan bevat bijvoorbeeld een vrij grote hoeveelheid aan suikers, suikers die worden gebruikt als energie, of worden opgeslagen als vet.. Eet daarom minimaal één stuk fruit op een dag, maar maximaal twee stuks op een dag. Wissel vooral veel af tussen de verschillende fruitsoorten. Zo bevatten appels veel antioxidanten (vooral de schillen), maar hebben sinaasappels weer veel vitamine c.. Sowieso is deze laatste tip een goeie: Blijf vooral veel afwisselen. Hou jezelf hier ook aan wanneer je een eiwitdieet doet om je buik te doen afvallen.

Geef een reactie