Eiwitten dieet

Het eiwitten dieet

Het proteïne oftewel eiwitten dieet wordt steeds populairder. Uitgangspunt van dit afslankprogramma is dat de inname van koolhydraten beperkt wordt, omdat deze verantwoordelijk zijn voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Deze schommelingen zorgen ervoor dat er vet wordt aangemaakt in het lichaam en dat je een hongergevoel krijgt. Eiwit of proteïne daarentegen verbrandt juist vet, zorgt voor opbouw van de spieren en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder schommelingen vertoont.

Het eiwitten dieet is dus een methode die zich richt op de inname van proteïnes. Pasta, rijst, brood, aardappels en suiker moet je dan ook laten staan als je deze methode volgt. In plaats daarvan moet je je richten op vlees, vis en eieren. Met het eiwitten dieet kun je veel afvallen, maar op de lange termijn is het belangrijk niet te weinig koolhydraten binnen te krijgen. Ook kan te eiwitrijk eten je cholesterol verhogen, al is dit pas op de lange termijn en bij een extreme consumptie van eiwit.

Alternatieven voor het eiwitten dieet

Voel je wel wat voor het eiwitten dieet, maar lijkt het je lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Er zijn verschillende diëten die zich op het principe van eiwitrijk eten richten. Het is echter belangrijk kritisch te kijken, want niet elke optie is even goed. Zo heb je diëten, waarbij je maaltijden moet vervangen door speciale shakes die rijk zijn aan proteïnes. Koolhydraten zijn uit den boze, dus naast de shakes en eiwitrijke repen mag je niets anders eten.

Toch is dit niet de beste optie als je besluit voor een eiwitten dieet te gaan. De calorie-inname bij zulke diëten is namelijk zo laag, dat je last kunt krijgen van bijwerkingen en in het algemeen minder energie zult hebben. Ook is het maar de vraag of je op alleen shakes kunt en vooral wilt leven.

Een betere optie is dan ook TimFit. Ook bij deze methode richt je je op eiwit, maar dan op een gezonde manier. TimFitis een compleet pakket met alles wat je nodig hebt. Het bevat eiwitproducten van hoogwaardige kwaliteit, maar je hoeft niet alleen op shakes te leven: zo bevat het pakket diverse producten.

Gezond en gemakkelijk

Kortom, TimFit is een vorm van het eiwitten dieet, maar dan op een gezonde en minder extreme manier. Bovendien is het erg gemakkelijk, want een pakket bevat alles wat je nodig hebt! De moeite waard om eens te proberen dus.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie