drphil dieet

Dr. Phil bekend van zijn tv programma heeft ook een dieet ontwikkelt. Het dieet pakt overgewicht aan bij de basis. Het dieet is meer dan alleen een verandering in het eetpatroon, het is ook de bedoeling om je levensstijl aan te passen. Door dit allemaal grondig aan te pakken leidt dit tot een succes bij het afvallen.

De manier van Dr. Phil

Dr. Phil heeft in zijn boek ‘Voel je goed in je lijf’ diverse stappen beschreven die gevolgd moeten worden om je manier van leven en je gedachten daarover aan te passen. In het volgen van een strikt en streng dieet gelooft Dr. Phil niet, want hij claimt dat je op het lange termijn toch terug zult vallen of een terugval krijgt. Dit gebeurt alleen niet wanneer je ook daadwerkelijk je levensstijl aanpast.

Dr. Phil heeft hiervoor 7 successleutels in het leven geroepen die je moet volgen bij het Dr. Phil dieet.

  1. Emotionele problemen zetten aan tot eten, los deze als eerste op.
  2. Beoordeel alles op de waarheid, ook negatieve gedachten.
  3. Zoek steun in je directe omgeving.
  4. Bewegen moet een onderdeel worden van je levensstijl.
  5. Zorg ervoor dat je omgeving weet dat je bezig bent met afvallen, zodat ze je niet aanzetten tot eten.
  6. Bestudeer het voedsel en leer wat gezond voedsel is en kies alleen hiervoor.
  7. Leer waarom je eet en vooral wanneer je eet. Dit moet je onder controle zien te krijgen.

Het Dr. Phil dieet gaat vooral over minder en gezonder eten, zoals dit ook geldt voor veel andere diëten. Sporten en bewegen vindt Dr. Phil ook een belangrijk punt bij het afvallen, maar toch verschilt dit ten opzichte van andere diëten. Dr. Phil wil namelijk dat je op onderzoek uitgaat waarom je eetpatroon slecht is en waarom je op een bepaalde manier leeft. Volgens Dr. Phil kan het eetpatroon pas veranderen wanneer je hebt onderzocht waarom en wanneer je eet. Zolang hier geen verklaring voor gevonden is zal je altijd te maken krijgen met een terugval in het afvalproces.

Het Dr. Phil dieet is vooral geschikt voor mensen die resultaten willen boeken die levenslang zijn. De methode die Dr. Phil hanteert is een lange en slopende methode, resultaten zullen pas op de lange termijn geboekt worden.

Wil je snel afvallen dan is de methode van Dr. Phil niet aan te raden. Deskundigen over de hele wereld reageren positief op de methode van Dr. Phil en dat komt omdat afvallen in lichaamsgewicht begint bij een mentale verandering in combinatie met evenwichtige voeding.

Voor en nadelen van de Dr. Phil methode

De resultaten die op de lange termijn geboekt worden zullen levenslang zijn. Een terugval in oude gewoontes word voorkomen, omdat de houding tegenover voedsel volledig veranderd in positieve zin. Het nadeel is dat de methode van Dr. Phil veel geduld en mentale kracht vraagt. Het dieet zal de rest van je leven een grote rol spelen, al zal dit niet gemerkt worden omdat de houding ten opzichte van voedsel is veranderd. Maar je hebt wel levenslang resultaat als je dit allemaal onder controle krijgt.

Bekijk zelf of jij voldoende motivatie hebt om langzaam maar voor altijd (zonder jojo effect) af te vallen. Dan is dit dieet misschien wat voor jou. Bespreek anders altijd met een deskundige wat het beste bij jou past.

Bestel hieronder het boek van Dr. Phil

Geef een reactie