Dieet zonder koolhydraten

De weg naar je ideale gewicht kan een lange en moeilijke zijn: uit een aanbod van tientallen diëten moet je kiezen welke het meest effectief is én voor een resultaat op de lange termijn zorgt. Het kan lastig zijn juist dat ene dieet te kiezen dat wel verantwoord is en snel voor goede resultaten zorgt. Het koolhydraatarm dieet is een van die vele diëten, met het verschil dat dit dieet in korte tijd razend populair is geworden en zijn nut en effectiviteit inmiddels heeft bewezen.

Een dieet zonder koolhydraten volgen betekent in de praktijk dat je koolhydraatrijke producten zoals brood, pasta en aardappelen zoveel mogelijk moet laten staan. Deze vervang je door eiwitten. Op deze manier kun je in korte tijd snel afvallen. Bovendien zul je geen hongergevoel ervaren en zullen de resultaten ook op de lange termijn zichtbaar zijn. Wat is nu het geheim achter het succes van een dieet zonder koolhydraten?

Waarom werkt een dieet zonder koolhydraten?

Het geheim van een koolhydraatarm dieet is simpelweg de vervanging van koolhydraten door eiwitten, ook wel proteïnen genoemd. De effectiviteit van een dieet zonder koolhydraten komt dan ook voort uit de verschillende werking van koolhydraten en eiwitten. Koolhydraten zorgen voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Dit zorgt er enerzijds voor dat er vet wordt aangemaakt en anderzijds dat je een hongergevoel krijgt. Deze schommelingen zijn dan ook verantwoordelijk voor de bekende lekkere trek, waardoor je naar tussendoortjes grijpt.

Eiwitten daarentegen zorgen juist voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Het gevolg is dat je minder zin hebt in tussendoortjes. Maar proteïnen zorgen ook op andere manier voor gewichtsverlies. Zo is eiwit moeilijker te verteren voor het lichaam, waardoor er meer calorieën worden verbrand. Daarnaast geven proteïnen een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer zult gaan eten. Onlangs is bijvoorbeeld uit onderzoek gebleken dat mensen die een eiwitrijk ontbijt gebruiken, later op de dag minder honger hebben en dus een stabieler gewicht hebben.

Op weg naar jouw ideale gewicht!

Een dieet zonder koolhydraten werkt dus zo goed, omdat je weinig honger zult hebben en toch meer calorieën zult verbranden. Een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet is ook makkelijker vol te houden, omdat je door het verzadigde gevoel steeds minder behoefte zult hebben aan snacks en tussendoortjes.

Maar hoe nu te beginnen? Misschien denk je dat je met dit dieet alleen nog maar zuivel en groente en fruit mag eten. Een dergelijk eentonig dieet is echter juist wél weer moeilijk vol te houden. Een goed alternatief is dan ook Vitadis. Dit dieet zonder koolhydraten richt zich geheel op het eiwitprincipe en biedt de gebruiker een uitgebreid en compleet pakket aan. In dit pakket vind je heerlijke eiwitrijke snacks en maaltijden, maar ook een groot aantal eiwitrijke recepten die eenvoudig zelf te maken zijn. Omdat vervanging van maaltijden alleen niet voldoende is, krijg je bij Vitadis ook ondersteuning in de vorm van informatie over voeding en handige hulpmiddelen, zoals een stick om de vetverbranding te meten.

Vitadis is dé perfecte manier om van start te gaan met een dieet zonder koolhydraten. Je zult merken dat de eiwitrijke producten je voldoende verzadiging geven, waardoor je geen last zult hebben van een hongergevoel. En dat maakt een dieet natuurlijk stukken makkelijker om vol te houden. Laat die koolhydraten dus staan en zet met Vitadis eindelijk die stap naar jouw ideale gewicht!

Geef een reactie

2 comments

 1. Sarah

  Hallo,
  ik probeer een eiwitdieet te volgen. Dit waren mijn waardes van gisteren als voorbeeld :
  Vetten:14,9
  koolhydraten: 10,7
  eiwitten : 77,7
  calorien: 488

  Ik ben 158 cm en momenteel weeg ik 69,5
  Wat ik me ook afvroeg ; is hoe minder koolhydraten hoe meer ketonen ?
  Ik heb gelezen dat je onder de 40 gr koolhydraten moet blijven. Maakt het verschil of je onder de 40 zit of onder de 20 ?

  Alvast bedankt !
  Sarah

  -1
  • Nadia Bievinck

   Hey Sara,

   Bedankt voor je vraag.
   Onder de 20 neem je wel erg weinig koolhydraten / calorieën, dit raden we niet aan. Te weinig energie kan spieren afbreken en zorgt er voor dat je binnen no-time weer aan komt.

   Ik hoop dat je er wat mee kunt 🙂

   Groetjes,
   Nadia