gifstoffen-afvallen-experts

Veel voeding zit tegenwoordig vol met chemicaliën en gifstoffen. Misschien denk je dat jij geen gifstoffen binnenkrijgt omdat je zo gezond eet, maar geloof me, bijna overal zit rommel in! Denk hierbij aan bestrijdingsmiddelen bij groente en fruit en kunstmatige toevoegingen (E-nummers) in verwerkt voedsel.

Je lichaam kan de meeste van deze stoffen wel verwerken. Daar heb je een lever voor. Maar als je er veel van binnenkrijgt, door bijvoorbeeld eetbuien, dan kan je spijsvertering ontregeld raken. Je spijsvertering zal dan langzamer gaan werken, waardoor je aankomt en het je niet gemakkelijk lukt om af te vallen.

Als we kunstmatige zoetstoffen innemen, begrijpt ons lichaam dat er iets binnenkomt waar het energie uit kan halen. Maar als er vervolgens weinig calorieën binnenkomen, gaat de spijsvertering vertragen om zoveel mogelijk energie te halen uit datgene wat wel binnenkomt.

Afvallen? Eet minder E-nummers, gifstoffen, en probeer eens biologisch!

Een vertraagde spijsvertering is absoluut niet bevorderlijk voor de lijn. Dus als jij wat kilo’s kwijt wilt, zul je moeten letten op wat je binnenkrijgt. Als je wilt afvallen moet je dus niet alleen letten op de hoeveelheid voeding, maar ook het type voeding dat je inneemt.

Wat betekent dat dan in de praktijk? Nou, kijk bijvoorbeeld eens naar het ingrediëntenlijstje van je favoriete snack. Waarschijnlijk weet je van de helft niet eens wat het is, omdat er allemaal namen op staan van chemische verbindingen. Mijn advies: weet wat je eet! Kies dus voor die voeding waar niet een hele waslijst aan chemicaliën op de achterkant van de verpakking staat. Vermijd E-nummers en kies met groente en fruit wat vaker voor biologisch, zodat de bestrijdingsmiddelen niet in je lichaam achterblijven.

Wil je eens ervaren hoe het voelt om een compleet schoon lichaam te hebben, vrij van gifstoffen? Volg dan eens een detox-programma. Je volgt dan voor een tijdje een heel strikt dieet, dat je combineert met beweging en ontspanning. Je lichaam wordt dan ontgift en je zult merken dat je een heleboel energie krijgt.

Afscheid van de E-nummers: lekker kokkerellen!

De beste tip bewaar ik voor het laatst in deze blog. Om E-nummers en chemicaliën te vermijden kun je het beste gewoon goed leren koken! Gebruik geen ‘pakjes en zakjes’ meer, maar leer zelf lekkere gerechten, soepen en sauzen te maken. Je hebt helemaal geen kunstmatige smaakstoffen nodig in je eten als je zelf lekker kunt koken! Daarnaast is het gewoon super fun en je geniet veel meer van je eten als je er zelf een hand aan hebt gelegd! Bovendien bespaar je een hoop geld als je geen kant en klare zakjes meer hoeft te kopen.

Het is duidelijk: zelf goed leren koken heeft alleen maar voordelen. Je afvalplannen zullen sneller effect hebben als je flink mindert op gifstoffen. Ik hoor graag van jullie hoe jullie hierover denken. Sta jij graag in de keuken? Wat is jouw favoriete E-nummervrije gerecht? Laten we elkaar wat inspiratie geven voor in de keuken!

Geef een reactie