Dash dieet

Het DASH dieet is een methode waarbij je door middel van één dieet van je hoge bloeddruk af kunt komen en waar je direct ook mee kunt afvallen. Een gevolg van dit dieet zal zijn dat de kansen op diabetes, hart- en vaatziekten, kanker en niersteen drastisch worden verminderd. Een groot voordeel van dit dieet is dat je niet direct je gehele eetpatroon hoeft aan te passen, je zal alleen de focus moeten leggen op bepaalde voeding wat je al eet, denk hierbij aan fruit, groente, zaden en noten, mager vlees en peulvruchten.

Hoge bloeddruk

De oorsprong van het DASH dieet ligt in de V.S., door de slechte eetgewoontes in de Vereningde Staten komt het vaak voor dat mensen daar last hebben van een te hoge bloeddruk. De Americaanse hartstichting raad daarom ook aan om dit dieet te volgen als je last hebt van een te hoge bloeddruk. Door middel van het DASH dieet kun je binnen 14-dagen je bloeddruk verlagen tot een gezond niveau. Je zult er bij het DASH dieet moeten letten op je zoutinname en hierbij de nadruk leggen op gezonde voeding wat je al eet.

Dash Dieet – een gezonde vorm van diëten

Het DASH dieet is sowieso een goede vorm van diëten voor de mensen die last hebben van een hoge bloeddruk. Dit betekend niet dat het DASH dieet alleen daarvoor geschikt is. Sterker nog, het ziekteverloop van diabetes is een stuk minder ernstig wanneer het DASH dieet wordt gevolgd. Onderzoek wijst uit dat mensen met diabetes een stuk minder vatbaar zijn voor andere ziektebeelden als ze het DASH dieet volgen.

De positieve effecten zijn niet alleen van toepassing als je diabetes hebt of last hebt van een hoge bloeddruk. De effecten van het dieet hebben dezelfde positieve effecten op gezonde mensen. Het verkleint de kans op diabetes en het dieet wordt steeds vaker gebruikt om af te vallen.

Het volgen van het dieet wordt voornamelijk voor de volgende problemen aangeraden:

  • Diabetes
  • Hoge bloeddruk
  • Nierproblemen
  • Oudere volwassenen (50+)

Gewicht verliezen met het DASH dieet

Aangezien een hoge bloeddruk en overgewicht vaak hand-in-hand gaan wordt dit dieet steeds vaker gebruikt om af te vallen. Als je een aantal weken het DASH Dieet gevolgd hebt zal je hoge bloeddruk nagenoeg verdwenen zijn en zal het je ook nog eens helpen om gewicht te verliezen. In de V.S. wordt aangeraden dit dieet te volgen als je last hebt van de combinatie, hoge bloeddruk en overgewicht. Het is belangrijk bij dit dieet dat je gezonder gaat eten, minder zout nuttigt en voldoende water drinkt. Kortom, je voedingspatroon aanpassen naar een gebalanceerd voedingspatroon. Hiermee kun je dan ook voor altijd resultaat mee boeken zolang je dit vol blijft houden.

Ben je alleen op zoek naar een methode om op een gezonde manier af te vallen? Dan raden we je aan om te kijken bij deze methodes, aangezien het DASH dieet is ontwikkeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan zullen andere methodes vaak beter werken voor effectief gewichtsverlies.

Laat even een reactie achter

Heb jij een specifieke reden waarom je dit dieet zou willen volgen? Wil je afvallen met het DASH Dieet of wil je gezonder gaan leven door middel van dit dieet. Laat het ons en de andere bezoekers weten door een reactie achter te laten. Misschien heb je wel een vraag aan ons, stel hem gerust en we zullen ons best doen hem om deze te beantwoorden.

Geef een reactie