glas-water-afvallen-experts

Pak een glas water en lees op je gemak deze les. Water drinken is namelijk één van de eenvoudigste dingen om af te vallen!

Hoe kan je water toepassen in je leven zodat het je helpt bij het afvallen, dat ga ik je vandaag vertellen.

Hedendaags drink ik bijna alleen nog maar water en groene thee, en een wijntje in het weekend maar ‘sssht dat moet ik je niet aanleren natuurlijk’. Alcohol is namelijk erg slecht tijdens het afvallen. Maar daarover meer in een latere les!

Groene thee doet geen wonderen, maar zie het als vervanger voor koffie en normale thee. Drink er geen suiker in want dat is natuurlijk niet echt een toperr.

Er zijn mensen die beweren dat je niet zonder groene thee kan tijdens het afvallen, ben ik het niet mee eens, ik wist het op het begin niet eens en door de andere eetgewoontes en aanpassingen in mijn levensstijl ben ik zeker veel kilo’s kwijt geraakt.

Maar als jij je cappuccino vervangt door groene thee kan je wel tempo maken tijdens het afvallen en is het zeker te merken aan de snelheid van het afval proces. Hoe groene thee werkt in het lichaam en hoezo je hierdoor af valt kan ik je niet precies vertellen maar er is genoeg over te vinden op het internet. Mocht je er meer over willen weten kan je er altijd op verder zoeken.

OK, dat was het over groene thee. (Ik zelf maak niet zo heel veel gebruik van groene thee, maar ik kan het wel meegeven als tip als jou het wat lijkt, daarom wil ik je graag wel wat meer vertellen over water tijdens het afvallen!)

Water, iets wat ieder mens nodig heeft en wat jou gaat helpen!

Water is nodig om jou vetverbranding op gang te houden. We leven in een tijd waar frisdrank, koffie en thee de positie van water hebben ingenomen. Het is heel belangrijk om water te drinken, elke dag! Elk onderdeel van je lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren, het is ook nog een hele simpele manier van afvallen.

Drink per dag zo’n 5/6 flesjes water (0,5 liter), voor elke maaltijd één en tussendoor ook nog wel eens wat. Zorg ook dat je altijd water bij de hand hebt. Water drinken wordt heel vaak als moeilijk gezien. Maar als je elke dag 5/6 flesjes water verspreid over de gehele dag op drinkt is het een kleine moeite met grote resultaten!

Drink het hele flesje in één keer leeg!

Dorst en honger gaan vaak samen, het is daarom verstandig altijd één of twee flesjes water bij de hand te hebben, neig je naar een snack? Drink dan eerst een flesje voor je over gaat tot het eten. (Het zou namelijk ook zo kunnen zijn dat je je dorst verwart met een honger gevoel. Wat vaak voor komt!)

Als je voor je maaltijd een flesje KOUD water neemt ga je dat op lange termijn zeker merken aan je kilo’s! Je zit hierdoor sneller vol en eet daarom ook minder.

Wil je weten hoeveel je per dag ongeveer moet drinken na dat je af bent gevallen? Dan moet je je lichaamsgewicht vermenigvuldigen met 0,03. (voorbeeld 70kg x 0,03 liter = 2,1 liter water per dag.) Als je veel sport om wat meer tempo achter je gewichtsverlies te zetten mag je gerust wat meer water drinken, ook is meer water drinken niet erg als je wil afvallen, in jou geval dus!

Zodra je echt duidelijk veel meer water gaat drinken moet je oppassen voor watervergiftiging, ik wil je niet afschrikken maar denk je dat je teveel water gaat drinken, Google het gewoon even! Ik ben er zelf niet echt bang voor maar je weet nooit natuurlijk. (niet om je af te schrikken by the way!)

Groetjes, Zie je morgen,

Nadia

 

 

Geef een reactie