Crossfit

In april vond je hier al informatie over en het nieuwe fitnessprogramma op Eurosport. Of het komt door het tv-programma op Eurosport weten we niet, maar CrossFit wordt in Nederland snel populairder.

Wat is CrossFit precies? Bij CrossFit wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele fitnessapparaten zoals we die kennen uit de sportschool. In plaats daarvan worden onder andere halters, dumbells, zandzakken, optrekstangen, kettlebells en springtouwen gebruikt. Daarnaast gebruik je de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht om bepaalde oefeningen te kunnen doen met betrekking tot kracht en cardio. CrossFit is een pittige training waarbij je met natuurlijke bewegingen snel in vorm kunt raken. CrossFit wordt zowel in groepen als individueel gegeven door een personal trainer. De trainingen vinden zowel indoor als outdoor plaats. In het laatste geval wordt de omgeving gebruikt om je oefeningen te kunnen voltooien. Klimrekken, trappen en muurtjes kunnen allemaal gebruikt worden.
CrossFit niet voor beginners?

De CrossFit oefeningen vinden allemaal plaats onder een hevige intensiteit. Een basisconditie is dan ook wel een vereiste om met CrossFit te beginnen. Een gemiddelde CrossFit les kan er als volgt uitzien: 200 meter sprint, 20 keer optrekken, 200 meter sprint, 50 squats, 200 meter sprint, 30 pushups. En dan zitten er nog geen 10 minuten op. Een CrossFit les is stevig aanpakken, maar is een geweldige manier om helemaal in vorm te komen.

In de grote steden is CrossFit al helemaal hot. Er zijn vele sportscholen en andere organisaties waar je een les CrossFit kan gaan volgen. De rest van Nederland zal waarschijnlijk snel volgen.

Geef een reactie