Een citroensap dieet is een zeer streng dieet omdat je slechts ongeveer 800 kilocaloriën per dag binnenkrijgt. Een volwassen man heeft 2600 kcal per dag nodig en een vrouw 2200 kcal. Deze hoeveelheid is afhankelijk van het soort werkzaamheden die beoefend worden. Het citroensap dieet is een zeer streng dieet gebaseerd op afvallen en ontgiften van het lichaam.

Tijdens een citroensapdieet wordt je lichaam volledig gereinigd en kan het volledig herstellen omdat er geen vast voedsel wordt genuttigd. Door het citroensapdieet worden afvalstoffen en toxines afgevoerd waardoor overgewicht, ziektes en vermoeidheid zullen afnemen. Het is een crashdieet omdat je minder dan 1000 kcal per dag opneemt.

Citroensapkuren en afvallen

Afvallen door  alleen citroensapkuren te gebruiken zal niet gaan. Mensen die afvallen tijdens het gebruik van de citroensapkuur komt omdat ze er praktisch niets bij eten. Zij verliezen hierdoor dus lichaamsvocht en spierweefsel. Zodra ze echter stoppen zal het verlies aan gewicht er weer dubbel en dwars aankomen.

De richtlijnen voor een citroensapdieet

Je mag een citroensap dieet slechts 10 dagen uitoefenen. Gedurende deze dagen moet alleen voornamelijk een citroensapmengsel drinken. Dus geen vast voedsel. Een citroensap dieet bestaat uit de volgende producten, vers geprest citroensap of limoensap, cayennepeper, mineraalwater, ahornstroop C+, groene  poeder ( Madal Bal ), kruidenthee en vitaminepreparaten ( multivitamines ).

Het citroensapmengsel moet je als volgt bereiden. Gebruik een longdrinkglas en doe daar 2 eetlepels citroensap in, 2 eetlepels ahornstroop. Een beetje cayennepeper en vervolgens moet je dit mengsel aanvullen met water.

Dit mengsel moet je vervolgens 8-12 keer per dag drinken en daarnaast ook de gehele dag kruidenthee drinken. Neem tijdig volgens de bijsluiter de voedingssupplementen in. Voordat je gaat slapen moet je, en s’morgens zodra je wakker wordt, eerst een glas water drinken waarin een theelepel groene poeder is opgelost. Voor het goed uitoefenen van dit dieet mag je beslist geen ander voedsel gebruiken.

Voer je alles precies uit zoals is omschreven zal je niet meer dan 800 kcal binnenkrijgen en dus zeker in sterke mate afvallen. Het is mogelijk dat je tijdens het toepassen van dit dieet last krijgt van hoofdpijn, kou, zwakte of hartkloppingen.

De reden daarvan moet je niet zoeken bij het citroendieet maar je lichaam probeert de afvalstoffen die door de kuur vrijkomen te verwijderen.

Conclusie

Er zijn veel voorstanders van dit dieet maar ook veel tegenstanders. Beiden hebben standpunten die geloofwaardig zijn. Een langdurige citroensapkuur is voor niemand aan te raden. Maximaal  5 dagen. Daarbij zal citroensap ook het tandglazuur aantasten.

Geef een reactie

1 comment

  1. olivier

    hallokes,

    die ahornstroop heeft toch keiveel calorien, als je 20eetlepets bijvoegt in 2 liter zit je aan bijna 7000kcal per dag?? hoe is dan afvallen mogelijk ?

    -5