Misschien trek je meteen al een zuur gezicht bij het lezen van de titel van dit stuk. Toch kan een citroenkuur afvallen echt bevorderen. Deze methode is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat houdt zo’n kuur precies in en is met een citroenkuur afvallen echt mogelijk?

Een citroensapkuur is eigenlijk een vorm van vasten en daarmee is het een vrij intensieve methode. Maar daar krijg je dan ook wat voor terug: je kunt met een citroenkuur afvallen, reinigen én gifstoffen afvoeren. Na afloop zal je je energieker voelen en zul je minder behoefte hebben aan ongezond voedsel. En, misschien wel het belangrijkste, de weegschaal zal een lager getal aangeven!

Een kuur van citroensap zorgt er in eerste instantie voor dat de darmen worden gestimuleerd zichzelf te reinigen en het lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Doordat je bovendien niets anders mag eten tijdens de kuur, hoeft je spijsverteringsstelsel zich niet bezig te houden met het verteren van voedsel. Hierdoor kan het lichaam optimaal gereinigd worden.

Hoe kun je met een citroenkuur afvallen?

Hoe kun je dus met een citroenkuur afvallen en hoe ziet het programma er precies uit? Uiteraard hoef je niet 3 keer per dag in citroenen te bijten; het is de bedoeling dat je een speciale drank maakt van water, vers citroensap en ahornsiroop. Het precieze recept voor deze drank kun je op internet vinden. Het programma duurt 10 dagen en elke dag drink je minstens 3 liter vocht: 2 liter van bovenstaande drank en daarnaast nog 1 liter kruidenthee en/of water. Het is belangrijk in deze periode niets te eten. Zo krijgt het spijsverteringsstelsel alle tijd om zich op zijn taak toe leggen.

Door dit programma wordt je lichaam intensief gereinigd, waardoor je organen en darmen weer beter zullen functioneren. Het zure sap van de citroen kan vetopslag voorkomen. Daarnaast krijg je gedurende een korte periode minder calorieën binnen, ook hierdoor zul je afslanken. Behoorlijk effectief dus, zo’n citroenkuur! Afvallen is dan ook slechts een van de vele positieve gevolgen.

Voorbereiding

Hoewel met een citroenkuur afvallen dus mogelijk is, is het wel belangrijk je van tevoren goed in te lezen. Vasten is namelijk niet voor iedereen geschikt. Ook kun je bijwerkingen krijgen, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Dit betekent dat je lichaam de gifstoffen loslaat. Maar met genoeg doorzettingsvermogen zul je na de kuur merken dat je ook heel wat vocht en extra pondjes bent kwijtgeraakt!

Deel je vraag of ervaring

Heb jij vragen, reacties of ervaringen? Deel ze met ons en de andere bezoekers van afvallenexperts…

Wij vinden het super tof dat je dit artikel helemaal hebt afgelezen, wat vond je er van? Heb je er wat van op gestoken? Deel je ervaring met de citroenkuur met ons en de andere bezoekers, of heb je een vraag, stel hem hier, wij beantwoorden hem graag voor je!

Geef een reactie

3 comments

 1. Liselot

  Water blijft (vind ik) een van de belangrijkste kenmerken als je effectief wilt afvallen. En wees creatief: Een schijfje limoen of citroensap in je water is heerlijk!

  Groetjes Liselot

  • Nadia Bievinck

   Klopt helemaal Liselot! Dit staat ook als tip gegeven bij een aantal artikelen die gaan over water op de website. 😀 Goede tip, bedankt.

   -3
 2. Shorella

  Hoi,
  Ik wil graag afvallen ik ben 10 kilo aangekomen en dat moet echt weg! Waar kan je deze kuur kopen??

  Grtjs

  -4