chocolade-afvallen-experts

Het klinkt gek, afvallen door middel van chocolade dieet, maar het werkt echt! Het dieet is afkomstig uit Groot-Brittannië. De journaliste en schrijfster Sally Ann Voak ontwikkelde het dieet. Zij was namelijk verslaafd aan chocolade en wilde dit patroon doorbreken. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden mag je dus niet de hele chocolaterie uitproberen.

Het dieet leert je hoe je op een gezonde en verantwoorde manier chocolade kunt opnemen in je dagelijkse dieet. Het uitgangspunt van Sally Ann Voak is dan ook dat het onrealistisch en onmogelijk is om chocolade helemaal uit je leven te bannen. Daar is het veel te lekker voor! En in beperkte mate is het nog gezond ook.

Hoe werkt het chocolade dieet?

Het chocolade dieet begint rigoureus. De eerste week ga je namelijk helemaal “cold turkey”. Dus geen chocolade in de eerste week. Zo krijg je het verlangen naar chocolade onder controle. Na deze eerste zware week mag je de inname van chocolade langzaam aan weer opbouwen. Compenseer de chocolade niet met een andere snack, dan schiet het dieet natuurlijk het doel voorbij.

Je begint in de tweede week en de derde week met dagelijks 150 calorieën aan chocolade. Naast de chocolade eet je drie maaltijden per dag. Deze dienen voedzaam te zijn, zonder te veel vet, verkeerde granen en koolhydraten. Te denken valt aan een ontbijt van havermout met magere melk, een salade met groene groenten voor de lunch en als diner vis, of kip met gestoomde groenten.

In de vierde week mag je je dagelijkse portie chocolade uitbreiden naar maximaal 200 calorieën. Houd je daarnaast aan de andere dieetregels. Je zult zien dat je na een maand flink wat kilo’s kwijt bent! Volg dit dieet minimaal één maand, en maximaal twee maanden.

Bewegen naast het chocolade dieet

Het bijzondere aan het chocolade dieet is dat de bedenkster ervan, Sally Ann Voak, ook aandacht besteedt aan de dagelijkse beweging. Ga minstens drie kwartier per dag een stuk wandelen of fietsen. Dit versnelt de stofwisseling en je verbrandt er natuurlijk calorieën mee.

Reacties op het chocolade dieet

Heb je het chocolade dieet gevolgd en wil je de bezoekers van deze site daarvan op de hoogte brengen? Laat je dan je reactie hier achter!

Geef een reactie