Het Cambridge dieet is gebaseerd op het beperken van de calorie-inname. Het is een streng dieet en is een oplossing voor mensen die snel en effectief gewicht willen verliezen. Het is een vrij streng dieet en je zult het in de dieet periode moeten doen met zogenaamde maaltijd vervangers. Voor bepaalde mensen is het lastig vol te houden, maar met de juiste discipline en inzet kan je met het Cambridge Dieet bergen verzetten.

Snel afvallen met het Cambridge dieet

Als je gebruik wilt maken van dit dieet dan zul je de nodige motivatie moeten hebben. Je mag alleen eten wat er op het programma staat en niets anders. De meeste dagen krijg je niet meer dan 600 kcal binnen en dit is natuurlijk erg weinig. Je eet meestal eiwitrijke maaltijden en voor de rest drink je shakes. Tussendoortjes zijn ook niet toegestaan, want je mag maar drie maaltijden op een dag.

Wel bevatten deze maaltijden de voedingsstoffen die je nodig hebt. Je moet echter niet denken dat je dit dieet ‘even’ volgt en daarna weer terug kan vallen in je oude leef- en eetpatroon. Ook je levensstijl zal in de dieet periode aangepast moeten worden. Dit met als doel dat je ook na het dieet verantwoorde keuzes maakt zodat je niet weer gelijk bijkomt.

Afvallen is zeker niet eenvoudig. Soms hebben we althans iets nodig dat snel werkt zodat we de motivatie vinden om door te gaan. Ook is het programma erg geschikt voor mensen die echt heel veel kwijt willen of erg snel moeten afvallen in verband met een bruiloft of medische ingreep bijvoorbeeld. Als je voldoende motivatie hebt kun je met dit dieet toch relatief snel tien kilo of meer afvallen. Denk er wel aan dat je bij dit soort strenge programma’s altijd even advies vraagt aan je huisarts, deze kan je namelijk de juiste steun bieden.

Hoe val je af met het Cambridge dieet?

Het programma biedt twee opties. Als je erg snel wilt afvallen dan kies je voor 500 kcal per dag. Mag het iets minder snel dan kies je voor 800 kcal per dag. De voeding is voornamelijk low carb. Dat betekent dat je weinig koolhydraten en vetten binnen krijgt, maar wel veel eiwitten. Ook voldoende water drinken is een must.

Voor dat je met het Cambridge dieet start raden we je aan eerst voldoende informatie in te winnen bij de huisarts en ervaringsdeskundigen.

Laat uw reactie achter over het Cambridge dieet.

Geef een reactie

4 comments

 1. van den eynde christel

  beste

  graag zou ik 10 KG afvallen het zou snel moeten gaan. Ik wil op 500 CAL doen

  Hopelijk kan je me helpen

  MVG
  Christel

  • Nadia Bievinck

   Beste Christel,

   Kan je wat specifieker zijn in de vraag die je hebt? 500 CAL is erg laag waardoor je vrij weinig voedingsstoffen binnen krijgt, wij raden aan wat minder snel van stapel te lopen, dit kan namelijk slecht zijn voor je gezondheid. Begin bijvoorbeeld met 800.

   Groeten,
   Nadia

 2. Ellis

  Zo’n 3 jaar geleden ben ik met behulp van het Cambridge-500 dieet van 110 naar bijna 70 kilo afgevallen.
  Met mijn lengte van 1.72 was 110 natuurlijk ook veelsteveel.
  Toch was het een heeeeel moeilijke periode, het was best een prijzig dieet, m’n hornoonhuishoudig veranderde, haaruitval en poeh, wat keek ik toch uit na die 4e week om weer iets te eten! Lekker iets uit de wok of een salade 🙂
  Mijn levensstijl nu is clean-eating, niks meer uit pakjes en zakjes, ik durf vet te eten (avocado, roomboter, noten) en laat frisdranken, lightproducten en alles wat uit een fabriek komt heel gemakkelijk aan me voorbij gaan.
  Én… Ik ben sporten leuk gaan vinden!!

  • Hanneke

   Hey Ellis,

   Wat goed om te horen dat je d.m.v. het Cambridge dieet af bent gevallen.
   Ik snap heel goed dat dit een moeilijke periode voor je is geweest, maar ontzettend goed dat je het niet op hebt gegeven.
   Ook goed om te horen dat je een manier hebt gevonden om een gezonde levensstijl vol te houden.
   En…. Natuurlijk super leuk om te horen dat je ook het sporten leuk bent gaan vinden.
   Keep on moving ! & Don’t give up

   Groetjes, Hanneke