Calorieen verbranden afvallenexperts

De zomer klopt al op de deur en je wilt graag flink wat calorieën verbranden om je bikini van vorig jaar weer aan te kunnen. Bij je bezoekjes aan de supermarkt laat je de koekjes in het schap liggen en daarnaast heb je je voorgenomen om te gaan sporten, sporten en nog eens sporten. Hmmm, ik denk dat het een flinke dobber wordt!

Minder snoepen en veel bewegen is natuurlijk heel gezond, maar je moet het allemaal ook kunnen volhouden. Wees niet te streng voor jezelf! Met een paar slimme trucs kun je calorieën verbranden zonder vijf dagen per week in de sportschool te moeten zwoegen, want wie heeft daar nou tijd voor? Ook kun je gewoon (gezond) blijven eten.

Met deze 10 tips houd je het wel vol!

  1. Drink groene thee. Daarin zitten stoffen die helpen met calorieën verbranden.
  2. Niet meteen gaan zitten als je ergens even moet wachten: blijf staan. Dat is een veel actievere houding, waarmee je meer energie verbruikt.
  3. Doe bilspieroefeningen terwijl je in de auto of de trein zit. Aanspannen en weer ontspannen.
  4. Ontbijt! Sla het niet over, want zodra je je lichaam brandstof geeft begint het met de verbranding. Bovendien heb je de rest van de dag minder grote honger.
  5. Zorg voor genoeg slaap. Daarmee bevorder je de spijsvertering.
  6. Traplopen is als advies misschien een cliché, maar dat is het niet voor niets. Het werkt! Neem dus altijd de trap, ook met je tas vol boodschappen.
  7. Heb je lunchpauze? Maak buiten een ommetje, dan ben je direct even in de frisse lucht. Ga samen met een collega en is het nog gezellig ook.
  8. Dansen kan iedereen en het is ook nog eens goed voor je humeur. Zet de radio aan tijdens de afwas of terwijl je onder de douche staat en swing mee.
  9. Lachen is gezond en het helpt je met calorieën verbranden. Mensen die vaak lachen zijn vrolijker en actiever, dus beweeglijker. Zoek de zon op! Bel een grappige vriendin. Of koop een moppenboek. Flauw? Ga er maar in lezen en kijk dan eens hoe je in de wereld staat. Je lacht veel makkelijker!
  10. Eet voldoende. Als je te weinig eet, gaat je lichaam aan je spierweefsel knagen. En spierweefsel zorgt er nu juist voor dat je lichaam calorieën verbranden blijft.

Kleine moeite, groot effect

Als je de 10 tips hierboven goed leest en onthoudt, dan kun je heel wat calorieën verbranden zonder dat je daar extreem veel moeite voor hoeft te doen. Ik weet zeker dat als je elke dag een paar tips uitvoert, je al snel een heel eind op de goede weg bent. Probeer het maar!

Geef een reactie