Bootcamp met afvallen

In veel steden zie je groepjes mensen in speeltuinen, op grasvelden of in parken een strak trainingsregime volgen. Wat zijn ze aan het doen? Bootcamp: De nieuwste rage.

Bootcamp is gebaseerd op de trainingsroutine die rekruten van het Amerikaanse leger moesten ondergaan terwijl ze klaargestoomd werden voor het echte werk. Dit principe is begin deze eeuw zo aangepast dat we nu allemaal deze pittige training kunnen ervaren.

Bootcamp is een mix van cardio- en krachttraining waar geen enkel apparaat of attribuut voor gebruikt wordt. Een les wordt gegeven in de frisse buitenlucht in parken, op grasvelden of speeltuinen waar slechts de omgeving gebruikt wordt. Denk hierbij aan trappen, speeltoestellen of bomen. Een algehele fitness work-out voor het hele lichaam waar kracht, explosiviteit en conditie centraal staat.

Waarschijnlijk zijn de lessen nog niet in elke stad beschikbaar. De meeste grote steden bieden lessen Bootcamp aan voor verschillende niveaus. Het aantal plaatsen waar de lessen gegeven worden breidt zich door de enorme populariteit razendsnel uit, dus kijk ook eens bij jouw in de buurt voor een les Bootcamp.

Kijk voor meer informatie op de website van The Bootcamp Club.

Geef een reactie