BMI Berekenen

Als je je gewicht wil berekenen dan is het niet alleen belangrijk om op de weegschaal te gaan staan, maar ook om rekening te houden met de lengte van je lichaam. Normaal gesproken zijn lange mensen wat zwaarder, en dat is logisch want ze hebben letterlijk meer lichaam. Wil je weten wat je ideale gewicht is? Kijk dan niet alleen naar het letterlijke gewicht maar zie dat in verhouding tot de lengte van je lichaam. Deze verhouding tussen lengte en gewicht noemen we de Body/Mass Index, ofwel BMI. Bij het bepalen of je wel of geen gezond gewicht hebt is het dus belangrijk dat je je BMI berekenen gaat. Op basis van de uitkomst van je BMI kan je vervolgens bepalen of je gewicht past bij je lengte, en of je wellicht overgewicht hebt, of misschien zelfs ondergewicht. Idealiter hangt de uitkomst van je BMI tussen de 19 en de 24. Als je dus de ratio tussen je gewicht en je lengte berekent kan je er direct achter komen of je op gewicht bent of er iets overheen zit. Je BMI berekenen is een zeer effectieve en eenvoudige methode die ook veel door artsen wordt gebruikt bij het bepalen van overgewicht.

Je BMI berekenen bij het bepalen van overgewicht

Als je vermoedt dat je wat kilo’s te zwaar bent dan is je BMI berekenen een zeer effectieve methode om te bepalen of je wel of niet op gewicht bent. Door middel van je BMI berekenen weet je namelijk of je gewicht past bij je lengte. Niet alleen weet je wat de stand van zaken is, maar je weet ook direct op wat voor gewicht je moet komen om weer in de „normale“ zone te komen. Door middel van je BMI berekenen weet je dus ook hoeveel kilo’s je moet afvallen om niet meer op overgewicht te zitten.

Het BMI berekenen voor het bepalen van je dieet

Door middel van het berekenen van je BMI kan je er achter komen waar je bij je dieet op moet letten. Moet je nog net een paar kilo’s kwijtraken of gaat je dieet langer duren omdat je een grote hoeveelheid kilo’s kwijt moet raken? Door middel van je BMI kom je er direct achter. Als je dan overgewicht blijkt te hebben dan kan je het beste eens kijken op zonderdieet-afvallen.nl. Hier vindt je namelijk alle informatie die je nodig hebt om te bepalen wat voor dieet het beste bij je zal passen.

Klik hier om je BMI te berekenen

Geef een reactie

1 comment

  1. ericazwang

    ikwil afvallen 50jaar 1.59 gwicht 60