Verzekering sportblessure

Ben je aan het afvallen en heb je tijdens het sporten een blessure opgelopen? Balen. Al die benodigde behandelingen bij de fysiotherapie en misschien zelfs in het ziekenhuis mogen wat kosten. Maar gelukkig kan een goede zorgverzekering uitkomst bieden. Het kan soms moeilijk zijn om een zorgverzekering te kiezen die de behandelingen aanbiedt die jij nodig hebt en niet te duur is. Daarom helpen wij je! Lees hier wanneer een blessure vergoed wordt en waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzekering.

 Wordt een sportblessure verzekerd?

In de meeste gevallen wordt een sportblessure automatisch verzekerd. Alleen wanneer er sprake is van opzettelijk onverantwoordelijk gedrag, zoals iemand afsnijden tijdens het wielrennen of iemand tackelen tijdens het voetbal, worden de kosten niet vergoed. De persoon die zich schuldig maakt aan onverantwoord gedrag, is dan zelf verantwoordelijk voor de vergoeding van alle kosten. Maar wanneer het letsel plaatsvindt tijdens een officiële sportwedstrijd is de kans een stuk kleiner dat de veroorzaker aansprakelijk wordt gesteld dan wanneer dit buiten de wedstrijd gebeurt.

Onderscheid in verzekeringen

Hoewel de meeste sportblessures dus wel verzekerd worden, verschilt per verzekeringsmaatschappij hoeveel behandelingen je vergoed krijgt en hoeveel premie je betaalt. Het is belangrijk dat je een zorgverzekering kiest die bij jou past. Dat is heel persoonlijk. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je genoeg denkt te hebben aan 6 behandelingen bij de fysiotherapeut, terwijl een ander 20 behandelingen nodig heeft. En misschien is alleen fysiotherapie niet voldoende om van de blessure af te komen, maar moet je bijvoorbeeld regelmatig naar het ziekenhuis. Bedenk daarom voordat je een verzekering afsluit goed welke behandelingen – en hoeveel – jij nodig denkt te hebben. Overleg dit eventueel met je arts of fysiotherapeut.

Behandelingen fysiotherapeut

Wanneer je denkt dat je veel behandelingen bij de fysiotherapeut nodig hebt, is het belangrijk om een goede zorgverzekering met fysio af te sluiten. Fysiotherapie zit namelijk slechts gedeeltelijk in het basispakket. Er zijn verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Het grootste verschil zit hem meestal in het aantal vergoedingen, met maximaal 6, 9, 12, 20 of 36 behandelingen per kalenderjaar. Wanneer je bijzondere fysio- of oefentherapeutische zorg – denk aan bekkenbodem fysiotherapie of manuele therapie – ontvangt, let er dan op of deze wordt vergoed. Dit gebeurt namelijk alleen als de therapeut voor die specifieke therapie ingeschreven staat in het daarvoor bestemde register.

Geef een reactie