Bier dieet

Het bier dieet lijkt speciaal voor bier drinkende mannen te zijn ontwikkeld terwijl natuurlijk ook vrouwen er gebruik van kunnen maken. Het bier dieet is ontwikkeld op een calorie opname van 1600- 1700 kilocalorieën per dag. Je moet hierbij niet denken dat je ongestoord zoveel bier kan drinken als je zelf wilt.

Per dag kan je een of twee flesjes bier nemen en daarbij dan toch afvallen.

Regels bier dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het bier dieet strenge regels waaraan je je moet houden. Zorg er voor dat je minimaal zes keer per dag een kleine hoeveelheid voedsel neemt. Dit is veel beter voor de verbranding dan drie maal een grote maaltijd. Een flesje bier per dag is natuurlijk geen verplichting maar zal het afvallen niet in de weg staan.

Drink vooral veel water omdat dit de honger stilt. Ga geen dingen eten die je gewoonlijk ook niet genomen zou hebben. Wanneer je iedere dag een calorieën tekort hebt zal je automatisch afvallen.

Zorg er wel voor dat je de juiste voedingsproducten binnenkrijgt die je nodig hebt om gezond te kunnen blijven. Wanneer je tijdens deze manier van eten ook nog eens extra beweegt zal je sneller afvallen en je fitter gaan voelen. Door dit fitter voelen ga je ook weer automatisch meer bewegen en kom je in een spiraal terecht die het afvallen zal versterken.

Calorieën

Een volwassen man heeft per dag ongeveer 2500 calorieën nodig. Wanneer je dus 1700 calorieën per dag gebruikt zal je zeker afvallen. Toch is het niet zo eenvoudig als het lijkt. Je kan inderdaad wel twee flesjes bier per dag drinken en daarbij met voedsel komen tot een calorie toename van 1700 kilocalorieën als je er maar voor zorgt dat je je juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en voldoende drinkvocht. Minimaal hebben we per dag 1,5 liter vocht nodig dus als je voldoende water drinkt is dat probleem opgelost.

Ook hebben we calcium nodig voor onze botten. Daarom is het raadzaam om bij een dergelijk dieet zuivel producten te nemen. Ook is het goed om per dag drie glazen (karne) melk te drinken. Melk bevat per glas 70 kcal maar je zal hierbij toch nog steeds onder de 2500 kcal kunnen blijven. Voor vrouwen zijn 2000 kcal per dag voldoende. Voor vrouwen is het aan te raden daar waar twee flesjes bier staan voor mannen er een te nemen en zo ook bij andere voedingsstoffen.

Bier dieet richtlijnen

Ontbijt: 2 boterhammen met halvarine en achterham
Tussendoortje: 1 appel
Lunch: 2 boterhammen met halvarine en filet americain
Tussendoortje: 1 sinaasappel of twee mandarijnen
Tussendoortje: 2 boterhammen met halvarine en rosbief
Diner: 150 gram gekookte aardappelen, 200 gram gekookte groenten en 100 gram mager vlees + 1 biertje
Tussendoortje: 1 biertje
Tussendoortje: 1 gekookt ei
Hoogstens 1 of 2 biertjes per dag.
Verder ben je eigenlijk vrij in wat je eet. Houdt het wel gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd. Kies voor magere, gezonde, voedzame producten.

De kritische noot

Op de eerste plaats wordt je niet aangespoord om bier te gaan drinken. Wanneer je echter bier drinkt kan je het er dan bij een of twee laten? Ga je bij het bier drinken niet over tot het eten van hartige versnaperingen? Een kleine hoeveelheid pinda’s zullen de kcal aanzienlijk doen toenemen en dus zeker ook het aantal kilo’s.

Een zakje pinda’s bevat ongeveer 700 kcal. Ook gewenning van het drinken van alcohol moet worden voorkomen. Daarom raad ik je aan om niet iedere dag alcohol te drinken. Een nader nadeel van bier is dat het wel calorieën bevat maar weinig voedingsstoffen. Alcoholvrij bier bevat minder calorieën en wel meer voedingstoffen.

Ook bij het bier dieet is het raadzaam de ideeën van een diëtiste te blijven opvolgen.

Geef een reactie