Misschien erger je jezelf er al wel jaren aan.. Die steeds groter wordende hoeveelheid vet op je benen, billen of buik. Toch zie je er als een berg tegenop om te gaan afvallen. Misschien heb je voor je gevoel zelfs wel meer dan honderden keren geprobeerd om echt af te vallen, maar iedere keer lukte het maar niet. Na iedere poging zakte de moed je nog dieper in de schoenen en leek het doel verder weg dan ooit.

Als dit patroon herkenbaar is, dan kan het goed zijn om de krachten eens te bundelen met omstanders of professionals. In dit artikel kijken we daar eens naar en geef ik je een aantal handreikingen om af te kunnen vallen met een groepje lotgenoten of met een begeleider die je direct helpt of juist op afstand begeleiding biedt om af te vallen.

Alles geprobeerd..

Ik herken het maar al te goed. Je hebt het idee dat je alles hebt geprobeerd. Een aantal jaar geleden begon je met het idee om af te vallen. Allereerst koos je voor afvallen zonder dieet, maar toen dat niet bleek te werken koos je langzamerhand voor steeds radicalere afslankmethoden. Van een fruit dieet naar een cambridge dieet en uiteindelijk zelfs naar een crash dieet. Toch bleek niets te werken en misschien begon je jezelf er uiteindelijk wel voor te schamen.

Dat schamen is alleen echt niet nodig! Als je wilt afvallen dan is een discipline nodig en een goede aanpak. Deze aanpak is niet altijd simpel en niet ieder dieet hoeft perse geschikt te zijn voor je. Daarom kan het goed zijn om het over een andere boeg te gooien. Denk er bijvoorbeeld aan om af te vallen met een groepje vriendinnen of vrienden. Samen sta je namelijk een stuk sterker en haak je minder snel af. Bovendien leer je sneller wat voor de één werkt en je wellicht over kan nemen. Ook is het met een groepje makkelijker om wat meer te gaan bewegen. Zoek dus een groepje op of stel het gewoon eens voor aan je partner.

Begeleid afvallen

Als het niet lukt om een groepje bij elkaar te brengen of wanneer het ook niet lukt om af te vallen als je wel samen met een aantal vrienden je best doet, dan kan het misschien aantrekkelijk zijn om professionele begeleiding te zoeken. Dit kan vaak bij een diëtist. Zij geven je dan de tips en het programma om af te vallen. Je zult dan regelmatig op consult gaan om de progressie te volgen en zo stappen te maken bij het afvallen. Ook een personal trainer kan je een oplossing bieden. Een personal trainer vind je bij de meeste fitnesscentra.

Mocht je het niet zien zitten om direct contact te hebben met een diëtist of een personal trainer, dan zijn er ook mogelijkheden om op afstand begeleid te worden door een specialist. Lees hier meer over op de pagina begeleid afvallen.

Geef een reactie