BCM Dieet

Het BCM dieet werkt omdat je twee van de drie dagelijkse maaltijden vervangt door BCM vervangende producten. De derde maaltijd kun je gewoon eten, met je familie aan tafel of zelfs in een restaurant.

Richtlijnen BCM dieet

Het programma begint helaas met iets meer opoffering. De eerste twee dagen (startfase) neem je geen vaste voeding. Je gebruikt vijf keer daags BCM start, dit is een eiwitpoeder dat oplost in water. Bovendien is een van de redenen dat mensen te dik worden vaak het hoge suiker gebruik. De opgeslagen suikers vormen vetten die weer moeilijk weg te krijgen zijn. Je mag de eerste twee dagen alleen de vijf speciale dieet-shakes gebruiken.

Het dieet

Na de eerste twee dagen begin je aan het eigenlijke dieet. Alle fases worden beschreven.
Reductiefase (2-3 maanden): Dit is de eerste fase na de twee voorgaande dagen. Je vervangt 2 van de 3 BCM maaltijden door BCM Basic, een shake die in drie smaken verkrijgbaar zijn. Je bepaalt zelf welke maaltijd je ‘normaal’ mag eten.
Integratiefase (6–8 weken): Je vervangt 1 van de 2 BCM-maaltijden voor een normale maaltijd. Je nuttigt dus nog maar 1 BCM maaltijdvervanger per dag.
Stabilisatiefase (8–12 weken): Je vervangt ook de laatste BCM maaltijdvervanger voor een normale maaltijd. Als tussendoortje kun je speciale BCM producten gebruiken. Na deze periode zit het BCM Dieet erop.

Om af te vallen moet je de reserves aan vetten afbreken en opmaken, gebruiken dus. Het is heel belangrijk dat vetten wel afgebroken worden, maar eiwitten niet. Eiwitten zijn nodig om spieren op te bouwen. Behalve dat spieren noodzakelijk zijn om goed te kunnen bewegen, zijn ze ook de verbrandingskamers van het lichaam. De vetten die je kwijt wilt raken verbranden, worden opgebruikt zeg maar, in de spieren.
De maaltijd supplementen, of vervangende maaltijden van het BCM dieet zijn een bron van alle koolhydraten, vitamines, mineralen en ja natuurlijk, ook van de eiwitten die je nodig hebt om spieren op te bouwen en te onderhouden.
Doordat de vervangende maaltijden goed gebalanceerd zijn en alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten is het BCM dieet volledig. Samen met de dagelijkse maaltijd met familie of vrienden volg je een compleet dieet.

Je moet er iets voor over hebben

De speciale prijzen van de vervangende maaltijden kunnen misschien een beetje afschrikken, maar vergeet daarbij niet dat je voor de gewone boodschappen ook minder rekening hoeft te houden met jezelf, je hebt jouw maaltijden al in huis.

Gezonder en minder eten is niet genoeg om het BCM dieet te volgen. Er hoort een bijna complete verandering van alle gewoontes bij. Niet alleen de BCM Dieetmaaltijden eten, maar ook op tijd eten, in alle rust eten, goed kiezen bij het boodschappen doen, zaken langer van te voren plannen om een paar voorbeelden te noemen.
Kortom, vooral rust in het leven brengen en helemaal anders omgaan met stress.

Ook is het beter het dieet langer dan een jaar vol te houden. Onderzoeken wijzen er op dat deelnemers die het dieet langer dan een jaar volgden ook in de daarop volgende drie jaar op hun streefgewicht bleven. Volhouders zijn dus de winnaars bij het BCM dieet.

Wil je met dit dieet beginnen? Bespreek dit dan eerst met een voedingsdeskundige of dit geschikt voor jou is.

Heb jij ook ervaring met het BCM dieet en wil je die ervaring graag delen, deel het dan onder dit artikel.

Geef een reactie