bananen dieet

Bananen dieet – afslanken met een fruitsoort die het lichaam voorziet in voedzame stoffen daarnaast werkt het ook voor een positief humeur, verbeterde spijsvertering en een heldere huid.

Waar bananen allemaal goed voor zijn?!

Het bananendieet kan door iedereen gevolgd worden. Deze fruitsoort bevat kalium voor de spieren en geestelijk welzijn. Daarnaast bevat een banaan het aminozuur Tryptofaan dat een uitstekende werking heeft op het menselijk psyche. Men krijgt een beter humeur, is minder snel neerslachtig en grijpt minder snel naar verslavende middelen zoals koffie of zelfs drugs om zichzelf beter te voelen. Een banaan geeft ook een rustgevend gevoel, dat vergeleken kan worden met het gevoel dat men verkrijgt bij het innemen van een verslavend middel.

Hoe werkt het bananen dieet?

Ontbijt: Eet een ongekookte rauwe banaan. Drink hierbij een glas lauw water.
Als je nog honger hebt neem dan wat havermout.
Lunch normaal maar bewust. (niet te veel / te vet)
Diner normaal maar bewust. (niet te veel / te vet)
Drink alleen water.
Ga vroeg naar bed. Zodat je voldoende nachtrust hebt.
Rond drie uur kan er een gezonde snack gegeten worden zoals een stuk fruit.

Andere voordelen

Andere voordelen van het eten van (veel) bananen zijn onder andere: wittere ogen, glanzend haar en sterkere nagels. Een chronisch vermoeidheidssyndroom kan zelfs worden overwonnen.
Daarentegen smaakt een banaan wel vaak naar meer, omdat deze zoet van smaak is. Bovendien is een banaan prima eetbaar vanwege zijn zachte karakter. Men dient er wel op te letten dat de bananen voldoende rijp zijn; groene bananen zullen minder goed verteren.

Voorbereiding

Laat je altijd goed informeren over een bepaald dieet. Hou je niet van banaan, dan zijn er meerdere fruitsoorten om een dieet te volgen. Maar heeft dit dieet je interesse gewekt, lees er dan eerst meer over en wees goed voorbereid. Drink bijvoorbeeld veel water en houdt rekening met een soort gewenningsperiode waarbij je lichaam aan de vele bananen moet kunnen wennen.

Laat hieronder je reactie achter over het bananendieet:

Geef een reactie

6 comments

 1. Jed

  Je eet dus de hele dag, 12 dagen lang, alleen bananen? En drinkt water?

  -6
  • Hanneke

   Hey hey,

   Binnen dit dieet wordt inderdaad alleen bananen gegeten en water gedronken.

   Groetjes, Hanneke

 2. Rob

  Dag Iris, Ik heb een verhoogd kalium gehalte in mijn bloed. Mag ik dit dieet dan volgen?
  Eet je in die 12 dagen alleen maar bananen? Mvg. Rob

  • Iris van der Vaart

   Beste Rob,

   Zoals in het artikel vermeld wordt mag je maximaal 360 bananen per 12 dagen. Dit betekent 30 bananen maximaal per dag. Hierbij moet veel water gedronken worden.
   In het artikel staat ook dat bananen kalium bevatten. Aangezien je kalium gehalte al verhoogd is zou ik je dit niet snel aanbevelen, maar je kunt dit altijd even overleggen met een diëtist.

   Groetjes, Iris

 3. Paula

  Hallo Iris,

  waar vind ik de precieze handleiding van het banandieet??

  gr. Paula

  • Iris van der Vaart

   Hoi Paula,

   Zoals in het artikel te lezen is mogen er maximaal 360 bananen gegeten worden in 12 dagen. Dit betekent maximaal 30 bananen per dag.
   Drink hier veel water bij, dit is belangrijk.

   Groetjes, Iris